Banner
Banner
Banner








Tömeg és nagyon jó verseny a kajak ergométeres ob-n PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 06, SATURDAY 07:11

2010.03.06.

Óriási sikert aratott a kajak-kenu sportág az Utazás Kiállítással egy időben rendezett BoatShow-n. Szombat délelőtt és kora délután ugyanis a kiállítás színpadán rendezték a kajak ergométeres országos bajnokságot, és a "versenypályát" folyamatosan hatalmas tömeg vette körül.

 

Mivel idén Magyarország rendezi a sárkányhajó világbajnokságot, így stílszerűen profi dobosok bíztatták az ob résztvevőit. Több mint 50 kajakos állt rajthoz a versenyen, a férfiak 200 és 500 méteres távon, míg a nők és az ifik csak 500 méteren küzdöttek egymással. Előbb egy időfutamot kellett teljesítenie mindenkinek, ahonnan a legjobb hat jutott a döntőbe.A felnőtt férfiaknál az ötszörös világbajnok Beé István is rajthoz állt, és meg is szerezte a 200 méteres táv aranyérmét 33 másodperces idővel. Az 500-as pályacsúcsot Slezsák István evezte, 1 perc 40 másodperccel.

 

Részletes eredménylista:


felnőtt ffi 200 méter: 1. Beé István, 2. Simon Máté, 3. Karsai Gergő
női 500 méter: 1. Bojtár Zsófia, 2. Giczy Zsófia, 3. Tóth Petra
felnőtt ffi 500 méter: 1. Slezsák István, 2. Rónai Gábor, 3. Soós Péter
ifi 500 méter: holtversenyben 1. Matlag Ferenc és Nagy Gergő, 3. Solti László

A legjobbak éremdíjazásban részesültek, illetve a kajak.hu és a Hungexpo ajándékait vihették haza.

Hüttner Csaba ifjúsági kapitány nyilatkozata: "Tulajdonképpen egy bemutató versenyt tartottunk, óriási tömeg előtt. Ahhoz képest, hogy a legjobbjaink mind-mind külföldön edzőtáboroznak, nagyon sokan elindultak az ob-n, és komoly csatát vívtak egymással. 3 és fél órán keresztül a kajak-kenu volt a főszereplő ennek a rangos kiállításnak a színpadán, ez igazán jó reklám a sportágnak, így több szempontból is hasznos volt a rendezvény. Gratulálok a győzteseknek!"

 

 


mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT