Banner
Banner
Banner








Sevillában minden a legnagyobb rendben PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 04, THURSDAY 08:05

2010.03.04.

Eljött a várva várt vízre szállás! A téli munka fáradalmaival a kezükben, az úszás-futás-kondi monotóniájával a fejükben vasárnap megérkeztek Sevillába legjobb kajakosaink és kenusaink, akik az elkövetkező hetekben már hajóikban ülve végzik a tavaszi alapozást.

 

"Örömujjongás nem volt a parton, de gondolom, sokan fellélegeztek, hogy véget értek a téli edzések - mondja Sári Nándor, akinek versenyzői hétfőn délelőtt tették először vízre a hajóikat. - A horvátországi edzőtáborunknak köszönhetően mi még decemberben is eveztünk, vagyis nem maradt ki olyan sok a fiúk számára. Ez már az első csapásoknál látszott, az elmúlt időszakhoz képest nem vagyunk annyira elmaradva. Az előttünk álló hetek meglehetősen kemények lesznek: reggel futással indítunk, majd délelőtt és délután evezünk, levezetésként pedig jöhet a kondi vagy újabb futás. Gyakorlatilag napi négy edzése lesz a fiúknak."

 

Sári Nándor elmondta: jelenleg tökéletes az időjárás Sevillában (bár az előrejelzések alapján lesz egy-két esős napja versenyzőinknek) és egyelőre meglehetősen csendes, "élhető" a tábor.

"Tavaly nagyon sok külföldi csapat tréningezett itt, ami eléggé megnehezítette az életünket. Az étkezésnél mindig nagy sorok voltak és a vízen is akadtak nehézségek. Most egyelőre még csak mi vagyunk a pályán, ám a hírek szerint szerdán érkezik a német csapat. De hogy kik, milyen összetételben jönnek, azt nem tudjuk. Mindenesetre az étkeztetés terén sikerült előrelépni, külön időpontjaink vannak, ami könnyebbséget jelent."

És hogy az edzések mellett mire jut még idő az edzőtáborban?
"Nem sok szabadidejük lesz a versenyzőknek, és azt a kicsit is általában pihenéssel töltik - folytatta az edző. - A harmadik hétvégén a spanyolok egy hosszú távú versenyt rendeznek ezen a pályán. Ha nagyon nem tudnak mit kezdeni magukkal a srácok, majd jól benevezem őket."

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT