Banner
Banner
Banner








Peugeot Frédi Béni Ys csapatbajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, OCTOBER 19, SUNDAY 14:00

2008.10.19.

Október végén, ráadásul szombati munkanapon vitorlásversenyt rendezni a Balatonon, nem egyszerű feladat. A három hajós csapatok megszervezése is plusz feladatot jelent egy hagyományos versenyhez képest.


 A negatív tényezők ellenére meglepően sokan álltak rajthoz az őszi csapatbajnoki megmérettetés alkalmával. A BL Yachtclub egyedi kezdeményezésének népszerűsége a verseny három jellemzőjéből ered: különböző yardstick osztályú hajók alkotnak egy-egy csapatot, up & down pályaverseny, kiemelkedő díjazás. 34 hajó, 11 csapat lett az őszi mérlege a BLYC versenyének.
Friss, derűs időre ébredtünk szombat reggel, 9 óra körül gyönyörű napsütés és sajnos tükör sima Balaton várta a hajósokat. Nyílván való döntés volt a parti halasztás. Az időjárás előrejelzés szerint volt remény a szél megérkezésére. Nem sokkal 10 óra után már látható volt, van esély a verseny megrendezésére, lassan de biztosan elindult a nyugati szél, délelőtti futam is belátható közelségbe került.
11 óra után beindult a rajteljárás, melyet követően 16 óráig sikerült 3 futamot rendezni. A yardstick osztályok külön rajtoltak a 2-es nyugati szélben, a rendezők a pályát úgy tűzték, hogy a leglassabb osztály is 40-50 perc alatt teljesíthette a távot.
Voltak, jól ismert szereplők, bevált csapatok és akadtak most először a BL-be ellátogató egységek is. A tavasszal győztes csapat Ys I. osztályban hajót cserélt és a Remete (Hollósi Gábor) – Dolce Vita (Adámy Gábor) – Soul (Lelkes László) összeállításban védte meg bajnoki címét ősszel is. Az ezüstöt a Westport (Ignácz Károly) – Erzsébet (Hódy Gábor) – Dudu (Szabó László) csapat nyerte, míg a dobogó alsó fokára a Kacor (Rein Ulla) – Márta (Matlaszkovszky Miklós) – Rapa-Iti (Baranyai Sándor) legénysége állhatott.
A tavaszi és őszi csapatbajnokságok díjazása folytán remélhetőleg bővül a BL Yachtclub versenyzőinek csapata, egyre többen lelnek otthonra az új lellei kikötőben és kapcsolódnak be aktív vitorlás sportéletébe.

 

 

blyc - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT