Banner
Banner
Banner








A legsikeresebb Közmű Kupa PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, SEPTEMBER 02, TUESDAY 16:06

Rekordszámú hajó nevezett a remek időjárási körülmények között megrendezett III. Microsoft Közmű Kupára. Sem napsütés sem szél dolgában sem volt okuk panaszkodni a versenyzőknek.

Számtalan sikerre éhes versenyző, kiváló rendezői gárda és felkészült parti csapat állt készenlétben péntek délutántól, várva a szombati rajtot.


A szombati versenypálya a Balatonlelle – Zánka – Révfülöp – Balatonlelle pályán lett kijelölve, ahol az első negyedszeles szakasz a verseny végeredménye szempontjából meghatározó volt. A bójavétel után következő félszeles száguldás némileg még átalakította a sorrendet, melyben az első szakaszon hibázóknak lehetőségük volt javítani pozícióikon. A révfülöpi bójavétel utáni már nem volt kérdés a bőszeles vitorlák használata, ezt követően már csak néhány helycserére került sor, a befutó előtt.
A verseny abszolút győztes a Microsoft Magyarország - Picabo csapata lett, megelőzve a DRV - Capellát, és az E-on - Sfinx legénységét.
A partra érkezve étvágyoltó várta a versenyzőket és a csapatok többsége kihasználva a versenynek otthont adó BL Apartments & Yachtclub (BLYC) szolgáltatásait, a wellnessben frissítette magát az eredményhirdetésig.
A verseny fődíját, az Adriatic Challenge által felajánlott charter hetet a YS kategóriák győztesei, hangulatos pályaversenyen dönthették el. A nagyhajóban edződött nyertesek egy-egy tagja Optimistbe ült, talán életükben először, az értékes díj elnyerése érdekében. A többiek a partról és a kikötő mólószárain testközelből élvezhették a küzdelmet. A végső győzelmet, és így az AC felajánlását a YS-II osztály győztese a CWG csapata nyerte. A táv negyedénél még torony magasan vezető Lupo (YS-III győztes, FGF-1) versenyzőjét menteni kellett, mert hajója megtelt vízzel és süllyedni kezdett.
A Közmű Kupa betétversenyeként kiírt Stabilo Kupa jó alkalom volt a vitorlázó utánpótlás népszerűsítésére a közmű szektor cégeinek vezetői között. A szervezők – nem titkolt – célja volt, hogy felhívják a figyelmet a tehetséges ifjúságra a jelenlévő, lehetséges szponzorok körében.
A szombati napot kellemes vacsora és hajnalig tartó parti zárta.
Vasárnapra tervezett pályaversenyhez szintén kiváló körülmények várták a versenyzőket. Az „up & down” pálya abszolút győztese a DRV - Capella lett másodpecekkel megelőzve a FGF-II - Sir Titu egységet.
A verseny érdekessége, hogy a csapatok többsége YS-I osztályú hajóval vett részt a versenyen. A hajók minőségére utaló megállapítás egyben a verseny rangját is jelzi.
A verseny történetében fontos állomás az idei, míg az első évben 22 hajós mezőny jött össze, tavaly 40 hajó versenyzett a Közmű Kupáért, most közel 70 vitorlás nevezett a versenyre, melyet az eddigi legsikeresebb Közmű Kupának tekinthetünk.
 
A jeladóval rendelkező hajók útvonala a snewisport archívumból visszanézhető.
 
 
 
 
blyc - snewisport
 
LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 24.
Ma György napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT