Banner
Banner
Banner








Az év sportolói PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, NOVEMBER 23, MONDAY 15:37

2009.11.23.

Rendkívül sikeres szezont zár a kajak-kenu sportág. 2009-ben 75 aranyérmet nyertek a válogatott tagjai a különböző világversenyeken.

 

Az év férfi sportolója: Vajda Attila – az olimpiai bajnok kenus két aranyérmet nyert a szegedi Világkupán, aranyérmes lett 1000 méteren az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon pedig a legjobb eredménye egy ezüstérem a váltóban

 

Az év női sportolója: Kovács Katalin – 4 világbajnoki és 3 Európa-bajnoki aranyéremmel bővítette 2009-ben az éremgyűjteményét. Kovács Katalin immár 27-szeres világbajnok, és ezzel beérte a ranglistán a csúcstartó német Birgit Fischert.

 

Az év felfedezettje: Csipes Tamara – Prima Primissima díjat vehetett át nemrég a Magyar Sport Junior kategóriában. A 20 éves kajakos két ezüstérmet nyert a felnőtt Európa-bajnokságon.

 

Az év csapata: a női négyes – a Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma összeállítású négyes 2006. után először tudott nyerni világversenyen az 500 méteres olimpiai távon. Mindössze 4 ezredmásodperccel verték meg az örök rivális német csapatot.

Az év edzője: Csipes Ferenc – az év sportolói közül Csipes Ferenc segíti Kovács Katalin és Csipes Tamara munkáját, és ő irányította a női négyes felkészülését is, így nem férhet hozzá kétség, hogy ő 2009-ben az év edzője.

 

Az év kapitánya: Storcz Botond – a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnak ez volt az első szezonja felnőtt kapitányként. A válogatott 12 érmet nyert a világbajnokságon, 17-et az Európa-bajnokságon.

 

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT