Banner
Banner
Banner








I. rafting válogató - Hollandia PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, NOVEMBER 02, MONDAY 17:02

2009.11.02.

A múlt hétvégén rendezték a rafting elővilágbajnokságot Hollandiában, amely egyben az első magyar válogató is volt. A versenyen, egy fiú csapat a Kanyon Raft Team és két magyar lánycsapat a Kanyon Alpes Co, és a Raft Werk Team indult.

 

 

A Raft Werk Team számára nem alakult szerencsésen a hétvége. Már az első edzésnapon az egyik csapattag Paksy Tímea elesett és eltörte az egyik ujját. A lányoknak edzőjük Odor Csaba segített a helyszínen, a felkészülésben, amíg a tartalék Ölschléger Beatrix megérkezett Hollandiába. Az új felállásban nem sikerült összeülni az edzésnapon, így első versenyszámuk (sprint) egyben az első pályájuk is volt. Ennek köszönhetően kicsit zötyögősek voltak a futamok.


Patyi Melinda először járt ilyen komoly rafting versenyen. A világbajnok kajakos mesélt arról, hogy milyen akadályokkal kellett megküzdeniük.

„A pálya nem mondható könnyűnek, hiszen a világ legjobb csapatainál is láttunk borulásokat, csapattag- és lapátelhagyásokat. Nem volt ez másként a magyar csapatokkal sem. A head to head-nél a Kanyon Alpes Co borult, míg a szlalomnál a fiúcsapat jobb elsője Simon Ádámról derült ki, sajnos, hogy ő is tud úszni. A legrosszabbul a mi csapatunk, a Raft Werk Team járt, hiszen a downriver első körében jelentős fölényből borultunk. Ráadásul, olyan szerencsétlenül, hogy a hajónkat beszorította a víz egy szigethez, amelyet végül 11 perc küzdés után 5 segítő húzott ki. Így sem adtuk fel és bár reménytelennek tűnt a verseny, már többen is leköröztek minket, újra visszaszálltunk és teljesítettük a távot. A verseny hátralevő része sem volt izgalommentes, mert volt még egy lapátelhagyásunk és egy kisebb borulásunk is, de mindezt megoldottuk életünk első komoly vadvízi versenyén”.

 

Csodálatos helyszínen, fantasztikus környezetben rendezték a versenyt. A pálya keményebb volt, mint amin eddig edzettek a lányok. „A versenypálya és rendezés is nagyon profi volt, le a kalappal a hollandok előtt. Csapatunk még csak két hónapja alakult, és egyelőre csak síkvízen volt lehetőségünk edzeni, így hát vadvízi tapasztalat híján, komoly megmérettetés volt ez a verseny. Sajnos a szerencse is elpártolt mellőlünk, ennek ellenére nem bántuk meg, hogy kimentünk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, óriási vízbiztonságot szereztünk, az egy hét alatt nagyon sokat tanultunk, így most már tudjuk, miket kell módosítani az edzéseken. Gratulálunk, a másik lánycsapatnak, jól versenyeztek. Azonban, úgy gondolom, hogy elkeseredni nincsen okunk, hiszen kezdők vagyunk ebben a sportban, jövőre megmutatjuk, hogy mit is tudunk, mi síkvízi kajakosok.”- mondta el Süveges Lilla a Raft Werk Team csapatkapitánya.

Hollandiába a magyar tavalyi világbajnok fiú csapat, is kiutazott. A Kanyon Raft Team, új felállásban vett részt a versenyen, elsősorban a tanulás céljából érkeztek, mégsem volt felesleges elmenniük a jövő évi világbajnokság helyszínére, hiszen megismerkedhettek a pályával és 16 ország 35 csapatával vehették fel a versenyt, ahol már most láthattuk, hogy a szlalom versenyszámban rengeteget fejlődtek a fiúk.

 


Csapattagok:


Raft Werk Team:
Paksy Tímea, Ölschléger Beatrix, Patyi Melinda, Csengeri Adrienn, Hudy Bernadett, Süveges Lilla
Edző: Odor Csaba

Kanyon Raft Team:
Fodor Szabolcs, Kovács Zoltán, Markovics András, Simon Ádám, Odor Csaba

Kanyon Alpes Co:
Egedy Nóra, Bányai Zita, Berekalli Éva, Fórizs Réka, Vituska Ildikó

 

 

 

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT