Banner
Banner
Banner








Tovább él a 3 óra 41 perces rekordidő PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 15, THURSDAY 16:00

2009.10.15.

Továbbra is Majthényi Szabolcs olimpikon vitorlázó 3:41-es rekordideje érvényes a Keszthely-Balatonkenese távon.

 

Idén második alkalommal vágott neki a távnak Simó Béla és csapata a Gardazzurra fedélzetén. A vitorlásukat Keszthelyre kötötték át egy hónapja, azzal a céllal, hogy a legmegfelelőbb időpontban vághassanak neki a Balaton két legtávolabbi pontja közti útnak. Két évvel ezelött Majthényi Szabolcsnak sikerült 3 óra 41 perc alatt végigvitorláznia a Balatonon.

 

Október 8-án, a teljesen újjáépített Libera osztályos Gardazzurra első próbálkozása sikertelen lett, mivel Badacsony alatt teljesen elfogyott a szél, így esélytelenné vált a csúcsidő megdöntése. Akkor a hajóval visszatértek a keszthelyi kikötőbe.

 

A tegnapi viharos szelet követően mára csökkent a szél ereje, és optimálisnak tűnt az időjárás az újabb kísérlethez. A hajó készen állt, a legénység is felkészült, így 11 óra után vitorlát bontottak, és elindultak a keleti medence irányába. Egy kisebb leállástól eltekintve a szél végig kitartott, és időnként erős befújások voltak. Balatonszemes elött egy erős széllökés következtében a hajó árbóca olyan mértékben megsérült, hogy azonnal le kellett állniuk (személyi sérülés nem történt). A második rekorddöntési kísérlet itt véget ért. A Gardazzurra-t motoros vontatta ki a balatonboglári kitötőbe. A hajóban esett károk felmérése még folyamatban van. Amennyiben gyorsan helyreállítható a hajó, még ebben a szezonban ismét megpróbálnak gyorsabbak lenni 3:41-nél.

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT