Banner
Banner
Banner








19 ezer ember látogatta meg a Kolonics, a sportlegenda kiállítást PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 12, MONDAY 20:07

2009.10.12.

Véget ért vasárnap este az 1 hónapig nyitva tartó Kolonics, a sportlegenda című kiállítás a Csepel Plazában. A kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus emlékére nyílt tárlatot 19 ezer ember látta, köztük közel 100 általános iskolai osztály.

 

A szervezőket nagyjából 20 vidéki közösségi és művelődési ház, illetve önkormányzat kereste meg, hogy szeretnék a kiállítást vendégül látni. Hogy lesz-e folytatás, arról a közeljövőben a sportoló családja és a Kolonics György Alapítvány dönt.

A Kolonics, a sportlegenda című kiállítás szeptember 10-én nyílt a Csepel Plazában azzal a céllal, hogy méltó emléket állítson a kenusnak, illetve megismertesse a sportágat a látogatókkal. A versenyző karrierjét 30 tablón mutatták be, személyes tárgyait, érmeit 15 vitrinben lehetett megtekinteni. A vele készült riportokat, és valamennyi jelentősebb nemzetközi versenyét két tévén sugározták a kiállítás ideje alatt. A szervezők időközben elárverezték a Kolonics Emléklapátot, a befolyt összeget ifjú kenus tehetségek támogatására fordítják.

- A szervezésben és az építésben nem voltam benne, ezért nagyon meglepődtem, amikor beléptem a megnyitón – mondta Kozmann György, aki két világbajnoki aranyérmet és egy olimpiai bronzérmet szerzett Kolonics Györggyel. – Széles spektrumban mutatták be Koló pályafutását, és átadott minden olyan pozitívumot, amit Koló nyújtott a fiataloknak.

- Kétszer voltam a kiállításon tárlatvezető, ezen kívül még kétszer látogattam ki – árulta el Horváth Csaba, aki 11 világbajnoki aranyérmet „evezett össze” párosban és négyesben Kolóval. – Rengeteg diák jött, hogy megnézze a kiállítást. Személyesen keresett meg ott néhány tanár, hogy a tanítványaiknak meséljek az akkori időkről. Azóta voltam is az újpalotai általános iskolában, és tartottam élménybeszámolót három osztálynak. Volt jogosultsága ennek a kiállításnak, és méltó emléket állított a barátomnak.

Angyal Zoltán, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint megható volt ennyi embert látni a kiállításon.
- Egyelőre nem tudjuk, lesz-e folytatás – nyilatkozta az egykori kajak-kenu szövetségi kapitány. – Nagyban függ a család véleményétől, mi a következő kuratóriumi ülésen döntünk erről. Nagyon sok megkeresés érkezett, és én személy szerint azt szeretném, ha a sportág bázisaiba, azaz Győrbe, Szolnokra és Szegedre is eljutna. Az alapítvány életében most új fejezet kezdődik, Koló emlékének ápolása mellett a szellemi hagyatékával is kell foglalkoznunk. A gyerekek egészségre nevelését szeretnénk kiterjeszteni az egész társadalom egészségtudatának, mozgásigényének javítására. Ez láthatóan óriási feladat lesz, méltó Koló emlékéhez, amihez szívesen veszünk minden segítséget. A kajak-kenu sport ígéretes fiataljainak eddig is ajándékoztunk különböző eszközöket, hajókat, vándorserlegeket, ezt szeretnénk folytatni.

 


www.kolonicsgyorgy.hu

 

 

 

 

mkksz - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT