Banner
Banner
Banner








Benkő ment, Vereckei visszatért Sárihoz PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 12, MONDAY 20:02

2009.10.12.

Augusztus végén újabb sikeres idényt zárt le a magyar kajak-kenu sport. Versenyzőink számára nem sok pihenőidő jutott, sokan már október elején vízre tették hajóikat és megkezdték az alapozást a következő szezonra. Így tett a Sári csoport is.

 

Vízhólyag, fáradság, izomláz. Az október slágerszavai ezek a kajakosok és kenusok körében, akik az augusztus végén lezáruló versenyszezon után, alig több mint egy hónapos pihenést követően úgymond „nulláról” kezdik el a felkészülést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sári Nándor csoportja múlt hétfőn a Gubacsi hídnál kezdte el az edzéseket - igaz két hiányzóval. A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán az első héten még Gödön lapátolt, és csak az elkövetkező napokban csatlakozik a többiekhez, Benkő Zoltán azonban végleg búcsút intett, négyévnyi közös munka után elköszönt az edzőjétől.

 

„Az olimpia után egy kissé felemásra sikeredett ez az évem – mondta Benkő Zoltán. – A következő idényben azonban szeretnék ismét az élmezőnyben lenni, és úgy döntöttem, ennek érdekében új alapokra helyezem a pályafutásomat. Megköszöntem Sári Nándornak a közös munkát, ám a jövőmről egyelőre még nem szeretnék nyilatkozni. Lényeg az, hogy folytatom a kajakozást.”

Benkő ment, Sári Nándor egykori sikertanítványa, a kétszeres olimpiai bajnok Vereckei Ákos úgy tűnik, visszatér. Vereckei a nyári közös négyes indulást követően korábbi trénere segítségét kéri a felkészülésben.  

„Nándival öt esztendő szünet után ismét közös utat járunk, pozitívan állunk egymáshoz – mondta Vereckei Ákos. – Az őszi munkát egyénileg végzem, de Nándi heti kétszer-háromszor motorossal végigkíséri az edzésemet, segít a technikám csiszolásában. Bár egyelőre még minden képlékeny, reményeim szerint tavasszal harminc-ötven százalékban én is csatlakozom a csoport munkájához, hiszen szeretnék páros, illetve csapathajóban szerepelni.”

És hogy párosban kivel ülne egy hajóba Vereckei?
„Nem titok, kipróbálnánk a Kammerer, Vereckei párost, amely nagyon eredményes lehet – mondta Sári Nándor. – Nagyon örülök, hogy a nyári egy hetes közös munka után Ákos úgy döntött, hogy van közös jövőnk. Átbeszéltük a dolgainkat és mindketten úgy határoztunk, hogy érdemes belevágni a közös munkába. És nem csak párosban tervezzük az indulását, ha minden jól alakul egy nagyon erős csapathajót is össze tudunk állítani majd.”

 

 

 

 

mkksz - snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 14.
Ma Bonifác napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT