Banner
Banner
Banner








Raffica Centomiglia 2014 összefoglaló Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2014.09.19.

A Centomiglia – Garda tavi tókerülő vitorlás verseny Olaszországban – egy héttel a Gorla után, szeptember 7-én került megrendezésre. Több szempontból is különleges verseny alakult ki, egyrészt rekord magyar résztvevő számmal elsősorban a Code 8 csapatoknak köszönhetően, másrészt a jelentős szabályváltozásoknak köszönhetően. Jó hír, hogy az első 10 abszolút befutóból 4 magyar hajó: a Raffica és a Code 8 csapatok.

Bővebben...
 
Raffica a Barcolana-n Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2013.10.11.

Egy új korszakot nyit hétvénén Király Zsolték csapata, a magyar tenger után sós vízen fognak versenyezni. Az idei 3-4 külföldi verseny után vasárnap indulnak az olasz Barcolana tengeri versenyre. A hajót az előző napokban felkészítették, a csapat készen áll a megmérettetésre. A tengeri versenyen újdonságnak számít a Raffica, mivel libera még sohasem indult. Nem trapézolnak, a klasszikus hajók kategóriájában állnak rajthoz.

Az előnevezésnél most 600 hajó nevezett, de általában 1500-2000 hajó szokott résztvenni. Idén ott lesz többek között az Essimit Europa 2, Shining és az olaszországi ellenfelük a Strawagansa.

Bővebben...
 
Raffica aranyérem a Bol d’Or tókerülőn Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2012.06.22.

A Raffica begyűjtötte a harmadik alpesi aranyát is. Király Zsolték megnyerték a genfi tavon a Bol d'Or tókerülőt, így a Rund Um (2009) és a Centomiglia (2011) győzelem után ismét magyar csapatot ünnepelhettek, most Svájcban az Alinghi anyakikötőjében! Élménybeszámoló a csapattól:

 

2012-es külföldi körutunk második állomása a genfi tavi tókerülő verseny, a Bol d’Or Mirabaud

 

Európa egyik legdrágább vidékén a svájci – francia határon terül el, a Rhone folyó és rengeteg hegyi patakkal táplált Genfi-tó. Hatalmas hegyek veszik körül, a területe csak kevéssel kisebb a Balatonnál.

 

Bővebben...
 
Raffica beszámoló a Pünkösdi Regattáról Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2012.06.08.

Hosszú hétvége május végén, egyet jelent a Balaton második legnagyobb nagyhajós versenyével, a Pünkösdi Regattával. Fontos verseny ez nekünk, mert egyrészt az egyik fő támogatónk által szponzorált verseny, másrészt ez egy nagyon jó felkészülési verseny a nagy európai tókerülőkre, amikből az elkövetkező bő egy hónapban három is vár ránk. Ennek szellemében kezdtük el a felkészülésünket, ami egy péntek délutáni hajószerelésből állt.

Pünkösd Kupa Raffica vitorláshajó
Bővebben...
 
Raffica 2012 - tervek, célok Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2012.03.29.

A Raffica csapat 2012-es versenynaptára igen színes lett. A Balatonon rajthoz állnak a szokásos szakmai regattákon és minden nagy versenyen. De ott lesznek a Rund-Umon, a Bol D'Oron és a Centomiglian is. Lesz olyan hazai verseny, amikor a Sponsi és a Raffica egy rajtvonalra kerül.

 

Király Zsolt a Raffica liberával és a Sponsival változatlan crew-val vág neki az új szezonnak. A szokásos hazai versenyeken rajthoz állnak, lesz olyan is, amikor a csapat két vitorlása egy rajtvonalra kerül. Ott lesznek a szakmai regattákon és a jelentős hazai versenyek mindegyikén.

Bővebben...
 
Raffica a Centomiglián Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2011.09.16.

A 61. Centomiglia regattát a magyar Raffica Sailing Team nyerte. A Raffica kormányosa Király Zsolt, a taktikus Roberto Benemati volt.

 

 

Kormányos: Király Zsolt

Taktikus: Roberto Benemati

Mancsaft: Bíró Tamás, Czibor András, Csiszár Zsolt, Karácsony János, Horvath Balázs, Mahl Krisztián, Nagy Gábor, Mesterházi Nagy Ákos, Puskás Tamás, Óvári István, Pritzel Vilmos, Várkonyi Csaba

Tartalék: Bogár Tamás

 
Rajt-cél győzelemmel tért haza a Raffica a Centomigliáról Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2011.09.14.

Király Zsolt kormányzásával a Raffica haladt át elsőként a Centomiglia célvonalán a hétvégén. A verseny 61 éves történetében először nyert magyar csapat ezen a viadalon, ráadásul rajt-cél győzelmet aratva. A nemzetközileg is magasan rangsorolt versenyen, kimondottan erős, nemzetközi csapatok állnak rajthoz, olimpiai- és világbajnok vitorlázók vesznek részt. Az RST sikere titkon várható volt, a Raffica libera már korábban győzött itt, és a taktikusuk, Benemati hatszoros Centomiglia bajnok.

 

Bővebben...
 
Ismét Centomiglia Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2011.09.08.

A Raffica ismét megméretteti magát a Centomiglia vitorlásversenyen. Király Zsolték a hét elején a balatonfüredi hajógyári kikötőben szedték szét a Raffica-t, és készítették elő az útra. Várhatóan ma ér ki a csapat és kezdik az összeszerelést, felkészülést. A rajt szombaton reggel lesz, széltől függően nagyjából 8 órás versennyel számolnak. Az előrejelzések szerint gyenge szél várható, ami kedvez a csapatnak.

Bővebben...
 
Sponsi feeling a 43. Kékszalagon Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2011.07.27.

16 perces HD videó a Raffica Sailing Team-ről, akik bronzérmesek lettek a 43. Kékszalagon a Sponsival

 

 
Debütál a Raffica X-Treme 25 Női Sailing Team Nyomtat Email
Raffica Sailing Team

2011.07.02.

A Raffica VSE tegnap este Balatonfüreden rendezte meg a 43. Kékszalag előtti utolsó sajtótájékoztatóját. A Sponsiról már sok újdonságot nem tudtunk meg, de itt jelentették be hivatalosan a Raffica X-Treme 25 Női Sailing Team öszeállását. A Karácsony Réka, Karácsony Nóra, Solymos Dóra és Balogh Kornélia összeállítású csapat jövő hét végén kezdi közös versenyzését, majd következik a tókerülés. Réka és Nóra külön-külön már sok versenyen állt rajthoz, de eddig nem versenyeztek egy csapatban!

Bővebben...
 
«ElsőElőző123KövetkezőUtolsó»

oldal 1 / 3
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT