Banner
Banner
Banner








A júliusi egykezes - Cziráki Márta beszámolója PDF Nyomtat
Írta: Balazs   
2008, JULY 09, WEDNESDAY 02:57
2008.07.09.
 
A tervek szerint minden évben, július elején kerül kiírásra és megrendezésre a Nyílt és Amatőr Egykezes GP, a Balatonlelle és Keszthely közötti távon.
 
A szervező BL Yachtclub célja az egykezes versenyzés népszerűsítése, a vitorlázók szélesebb körének bevonása ezen, speciális versenyzés világába. Fontos szempont továbbá, hogy a verseny időpontja optimális lehetőséget biztosít a nyár végi, őszi egykezes versenyekre való felkészüléshez. Az idei versenyről, a főszervező Cziráki Márta beszámolójából kaphatunk ízelítőt:
 
Sok, vagy kevés a nevezett 18 hajó? Azt gondolom sok. Hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen embert próbáló megmérettetéshez kevés a jó hajó, kevés a vitorlázótudás, kell hozzá egy jó adag bátorság. Július 5-én az első amatőrök számára is kiírt egykezes versenyen volt 16 olyan vitorlázó, aki úgy gondolta: mindhárommal rendelkezik. A végig izgalmas verseny őket igazolta, a szervezők pedig a MAXCity-nek köszönhetően biztonságos rendezői hátteret tudtak biztosítani. A Snewi Kft. GPS alapú on-line közvetítése segítségével a parton maradottak is végig izgulhatták a versenyt. Fantasztikus élmény volt látni, ahogy szorosan együtt haladva küzdi le a mezőny a távot és 80 km lehajózása után csak 2,5 perc különbség dönt az első két hajó között. Nyomon követhettük a partról a taktikai csatákat, fél szemünket az időjárási állomás adatain tartva izgulhattunk ki választ jobb irányt. Aztán a zsűrihajón ülve feszülten vártuk a küzdelem végét, hiszen a verseny végig nyitott volt. Ugyanolyan lelkesedéssel vártuk az elsőként célba érkező Rick Gergőt, mint a leghosszabban vitorlázó Baranyai Sanyit. Örültünk, hogy a Keszthelyi-öbölbeli szélcsend ellenére a versenyrendezők és édesapja segítségével Rick Gergő mégis odaért az esküvőre, majd másnap vissza az eredményhirdetésre. Jó volt látni a sok órát vízen töltött idő után biztonságban révbe érkezők arcán a fáradt, de elégedett mosolyt. A verseny utáni esti poharazás során röpke közvélemény-kutatást végeztem. A végeredmény: "Jó mulatság, férfi munka volt!" Köszönjük Nektek, jövőre folytatjuk!

Jó szelet mindenkinek! Cziráki Márta

 

Cziráki Márta - snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT