Banner
Banner
Banner








A snewisport a 41 Kékszalagot is közvetítette! PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JULY 06, MONDAY 09:36

2009.07.06.

A 41. Kékszalag T-Mobile tókerülő vitorlás versenyen a snewisport számos előfizetője, partnere indult GPS nyomkövetővel (nem hivatalos MVSZ közvetítés). A siker nem maradt el, a hajók útvonala továbbra is elérhető!

 

 

A snewisport közvetítésével így ezek a hajók a rajtot követően is láthatóak, követhetőek maradtak.

 

 

Az alábbi vitroráshajók voltak GPS nyomkövetővel ellátva:

 

 

Adagio Posta Péter YS I. HUN1128 LVE
Bolero Somos Zsolt YS I. HUN1150 Fonyódi Kormoránok
Cirrus Nagy Gyula YS II. HUN942 BFYC
Gabriella Győri Gábor YS II. HUN1569 SVE
Hvalross (DNF) Szabó Árpád YS II. HUN016 BLYC
Lator Solymosi Imre YS I. HUN8189 AFI
Márta Nagy Károly YS II. HUN430 Túravitorlás Sport Klub
Pacida II. (DNF) Frank László YS II. HUN1150 FKVE
Raffica Király Zsolt YS I. HUN92 NIKE IGN Zrt.
Sas Györgyei Attila YS II. HUN1057 BFYC Sara Beauty Spa
Sir Titu Bakóczy Róbert YS I. HUN1222 LVE
Soul Lelkes László YS III. HUN131 SVE
Titkos Szabolcsi József YS II. HUN504 SV SK
Valéria Strankovits István YS II. HUN993 Kenese Marina-Port VE
Vector Szentiványi András 50-es cirkáló HUN118 SVE

 

 

A leggyorsabb nyomkövetős hajó a Király Zsolt kormányzásával az előkelő második helyen célba ért Raffica (IGN Zrt) volt. A rajtot követően a 41. Kékszalagon egyből az élre álltak, és az első két bójánál ők fordultak elsőként. Siófok után a Lisa megelőzte őket, így Tihanyhoz másodikként érkeztek. A nyugati medencében hátrányuk nőtt, majd a keszthelyi fordulót követően lassan elkezdtek felzárkózni Litkeyékre, akikre fokozatosan, egyre nagyobb nyomást gyakoroltak. Az öt kilóméteres hátrányuk látványosan csökkent. Az elszánt, motivált csapat Tihany után rettenetesen erős hajrába kezdett, és majdnem sikerült utolérni a Brokernet-Uniqa csapatot. Végül alig 10 perccel lemaradva, a második helyen érkeztek a balatonfüredi célba, ahol a hatalmas tömeg, újjongva, tapssal köszöntötte a Raffica Sailing Team hajóját. Zsolték számos hazai és külföldi versenyen bizonyultak a már a legjobbnak, évrő évre egyre erősebbek. Utoljára alig egy hónapja nyerték meg fölényesen a Rund Um-ot. A libera teljes versenyútvonala megtekinthető a verseny archívumban, és az útvonalpontok adatainak elmezésére is lehetőség van.

 

 

A snewisport nyomkövetős hajók közül ketten sajnos kénytelenek voltak feladni a versenyt.

 

 

A Hvalross vitorláshajó vitorlázata a rajtot követően, még a keleti medencében egy erőteljes befújás után teljesen szédszakadt, így nem tudta folytatni a versenyt, de szerencsésen visszatért a BLYC kikötőbe.

 

 

A Pacida II. a siófoki kapu után, a kikötő bejáratától 1000 méterre Balatonfüred felé, 380-as vízben egy felütést kapott. Ennek következtében az árbóc oldalra kidől, és a fedélzetből kiszakított egy darabot. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős. Az ütközés körülményeiről később részletesen beszámolunk.

 

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 16.
Ma Mózes és Botond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT