Banner
Banner
Banner








Huszonegy vitorlással rajtol a Sail-Ing Business Cup április közepén PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2019, JANUARY 23, WEDNESDAY 18:44

A 2019-es Sail-Ing Business Cup már a verseny kezdete előtt rekordokat döntöget. Soha nem állt még rajthoz az SBC-n huszonegy vitorlás, soha nem fogytak el ilyen gyorsan a hajók. Új helyszín, új hajótípus, izgalmas útvonalak és minderről már Húsvétkor sztorizgatni lehet itthon.

 

 

A Sail-Ing Business Cup 2003 óta kerül megrendezésre minden év áprilisában. Idén a Húsvét előtti héten mérhetik össze tudásukat a csapatok. Molnár Csaba teljesen megreformálta versenyét, a középdalmát térségből délebbre helyezte át a súlypontot. Kastela lett az új báziskikötő, a hajósorsoláson pedig Hanse 455-ös vitorlásokat kapnak a csapatok. Úgy látszik jól döntött, mert alig egy hónap alatt elkelt mind a 21 rendelkezésre álló vitorlás.

 

A program április 13-án kezdődik a hajóátvétellel, majd vasárnap szabadedzés keretében ismerkedhetnek meg az egységek a 4 kabinos hajókkal. Este az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a verseny. Az első napon Kastela és Trogir között két túrafutam indulhat. Kedden egy Csillagtúra (Jordán Gábor emlékfutam) következik. Ilyen népes mezőnyben izgalmas taktikai csaták alakulhatnak ki, melyeket Maslinicaban egy baráti vacsorát követően lehet majd értékelni és kielemezni. Szerdán egy hosszabb, 25-30 tmf futam következik, melynek várható célvonala Milna közelében lesz kitűzve. Csütörtökön ismét túrafutam kerül megrendezésre, ezúttal 20-25 tmf-es táv teljesítése után Kastelaba érkezik vissza a mezőny. Pénteken a Kastelai-öbölben helyosztó futamok dönthetik el a végső sorrendet. A verseny záróeseménye a péntek esti díjkiosztóval egybekötött gálavacsora lesz.

 

Csapatok, kormányosok:

B&D – Buranits Jenő

Brightly – Jordán Balázs

Csillag II – Schőmer Norbert

Eibinger Magyarország – Czap Zoltán

Holtpont – Jakab László

Jolle Team – Galambos Zoltán

Kicsim Sailing Team – Böjte Richárd

Kis Kék Sailing Team – Újvári Gábor

Kispanda Sailing Team – Kutitcs Krisztián

Mobilitás – Kláris Zsolt

Nemes Nau 370 – Soponyai Géza

Plusmarket – Szilvássy Attila

Raffica – Király Zsolt

Red Shark – Hermányi Zsolt

Revolution – Molnár György

Rozália Sailing Team – Kiss János

Sea Rummers – Kővári Kálmán

Strapa-pack –

VABEKO – Bernula János

Végre Arcok – Czégai Péter

VITORLÁsZOK – Kádár László

 

A verseny pályafelelőse Ruják István, aki közel 40 tengeri versenyt rendezett az elmúlt években, és 2008 óta oszlopos tagja az SBC rendezőségének. Idén is ő határozza meg a teljesítendő pályákat, személye garancia az izgalmas futamokra.  Mi is ott leszünk, a SNEWISPORT idén is közvetíteni fogja a futamokat, kövessetek minket a LIVE tracking-en és a Facebook-on.

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT