Banner
Banner
Banner








XIV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2018, SEPTEMBER 20, THURSDAY 06:28

Október második hetében kerül megrendezésre a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Elan 350-es vitorlásokkal. A kornáti szigetvilágban, Murter tengeren és a Pasman csatornában kitűzésre kerülő  pályákról öt versenynap alatt hét futam közvetítésével készülünk.

 

 

A nevezési időszak még nem zárult le, de már több hazai osztálybajnok és csapata biztosította helyét a mezőnyben. A versenyhajók idén is a biográdi Elan 350-es flottából lettek kiválasztva, ez a típus évek óta az MTNB résztvevőinek kedvence. A bajnokság szellemiségéhez igazodva ez az elérhető legsportosabb OD flotta Közép-Dalmáciában (hosszúság 35 láb, merülés 2,30 m, nagyvitorla 45,50 m2, génua 42,90 m2, spinnaker 110 m2, minimum 5 maximum 8 fő).

 

A bajnokság - vasárnap - egy edzésnappal kezdődik, ahol mindenki saját magára konfigurálhatja a hajót, így a hétfői első rajton már a legoptimálisabb beállításokkal lehet kezdeni. A Biograd-Sali szakaszon két túrafutam várható 20-25 tmf össztávval. Kedden 22-25 tmf-es túrafutammal folytatódik az MTNB a kornáti szigetvilágban. Szerdán a Murter tenger kell majd bizonyítani a csapatoknak, míg csütörtökön a Vrgada-szigetek között folytatódik a versengés . A bajnoki címet korábban több alkalommal az utolsó napon nyerték el, ezért péntek várhatóan az egyik legizgalmasabb versenynapra számíthatunk Biograd előtt, a Pasman-csatornában.

 

 

A parti programok vasárnap este a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság ünnepélyes megnyitójával kezdődnek a Marina Kornati éttermében. Szerdán a Hramina Marina-ban egy baráti vacsora során lehet közösen átbeszélni az első három nap eseményeit, a taktikai elemzéseknél a SNEWISPORT LIVE tracking lesz segítségünkre a hajók útvonalainak visszajátszásával. Pénteken este kerül sor az ünnepélyes díjátadóra és gálavacsorára a biográdi kikötő éttermében.

Amint azt a rendező Sail-ing Kft. vezetőjétől, Molnár Csabától megtudtuk vannak csapatok akik az időszakra jellemző közepes, erősebb szélre készülnek, hozzájuk még egyéni jelentkezők csatlakozhatnak. Versenykiírás, nevezési feltételek, részletes program elérhető a www.tengeribajnoksag.hu weboldalon.

 

 

fotó: snewisport (MTNB 2017)

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT