Banner
Banner
Banner








Hétfőtől Sail-ing Business Cup az Adrián PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2018, APRIL 20, FRIDAY 11:00

Április 23-án kezdődik a XVI. Sail-ing Business Cup, idén tizenhat csapattal. Az öt napos, összesen hét futamosra tervezett adriai versenyt idén is közvetítjük.

Az SBC programsorozata szombaton elkezdődik Biográdban a hajóátvételekkel, majd vasárnap napközben már szabadedzéssel folytatódik. Szerdán reggel kilenc órás Csillagtúra  Este kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és az ezt követő vacsorára.

 

 

Izgalmas futamok várnak a résztvevőkre, a tavalyi év dobogós csapatai (1. Brightly, 2. Klaszik, 3. Végre Arcok) mind rajthoz állnak. A tizenhat csapat egységesen szinte új, alig egy éves Bavaria 41 Sport vitorlással mérheti össze tudását a dalmát szigetvilágban hétfőtől. Az első versenynapon két futam lebonyolítása szerepel a kiírásban Biograd és Piskera között. Amennyiben az időjárás kedvező lesz futamonként 12 tmf távot teljesíthetnek a résztvevők.

 

Kedden a Kornati Nemzeti Park szigetei között kerül kitűzésre az egyik leghosszabb pálya. A horvát Adria legszebb területén, 25 mérföldnyi vitorlázást követően Piskera kikötőjébe érkeznek vissza az egységek, ahol este főzőverseny kezdődik.

 

Szerdán hagyományosan Csillagtúrával, a Jordán Gábor emlékfutammal folytatódik a küzdelem. Reggel kilenc órakor a Kornat- és Smokvica Vela szigetek között lesz rajt (rajtidő korlátozás 1 óra), majd a Murter tengeren kijelölt tizenöt pont/állomás (ezeket 50-100 méteren belül kell megközelíteni) közötti vitorlázással kilenc órán keresztül lehet gyűjteni mérföldeket, pontokat. A futam során kétféleképpen gyűjthetőek prémium pontok. Lehetőség van az adott szakasz pontértékének megduplázása. A versenyterület központi részén lévő virtuális ponton (SNEWISPORT LIVE tracking térképen piros pályajel) való átvitorlázással 12:00 és 16:00 óra között az adott szakasz pontszáma megduplázódik. Ha egy csapat az adott időintervallumban többször is képes itt elhaladni, akkor az összes érintett szakasz pontértéke megduplázódik. A duplázó pont nem állomás, bármely állomásról való odahajózásért önmagában nem jár pont. A befutó előtti időszakban speciális távolságok levitorlázásával további prémium pontok gyűjthetőek. 17:30 után a célvonalon nyugati irányba áthaladva, majd a Visovac-szigetet adott irányból megkerülve és a célvonalhoz visszavitorlázva 2 tmf levitorlázásával 5 pont szerezhető. 17:30 után a célvonalon nyugati irányba áthaladva, majd a Vrtlic-szigetet adott irányból megkerülve és a célvonalhoz visszavitorlázva 4,2 tmf levitorlázásával 11 pont szerezhető. Ezen prémium pontokért 17:50-ig lehet elindulni. A cél 18:00 és 18:40 között áll nyitva. A 18:00 és 18:20 között célba érő hajók minden napközben összegyűjtött pontja beszámít a végeredménybe. A 18:20 óra után érkező hajók pontszáma minden megkezdett 2 perc után 1-gyel csökken. A 18:40 után érkező hajók időn túli befutónak minősülnek és DNF-t kapnak. A csillagtúra útvonalait a Hramina Marina éttermében nézzük vissza és értékeljük este.

 

Csütörtökön ismét egy futamra kerül sor. A mezőny kedvező szél esetén a Radej sziget közeléből rajtolva, a Vrgada szigetcsoport között vitorlázva éri el a Biograd közelében kitűzésre kerülő befutót.

 

Pénteken a Pasman csatornában két futam lebonyolítása a cél. Tekintettel arra, hogy ez a záró nap két rövidebb szakasz teljesítése után már az esti díjátadóra készülhetnek a résztvevők.

 

A verseny első három helyén végzett egységek kupa illetve érem díjazásban részesülnek, a Csillagtúra győztes csapata, illetve a technikai versenyek legeredményesebb résztvevői  különdíjat kapnak. Szintén átadásra kerül a 2014-ben alapított dr. Jordán Károly Vándordíj, melyet a 2014-18. évi versenyeken összességében legeredményesebben szerepelt csapat kap meg. A verseny fődíja a SAIL-ING Kft. által felajánlott vándordíj, melyet három alkalommal szükséges elnyerni ahhoz, hogy véglegesen a nyertes tulajdonába kerüljön.

 

Csapatlista, Sail-ing Business Cup 2018

 

aerobatics.hu - Ábrányi Tamás

AISS Technologies – Bujdosó Zsigmond

Brightly – Jordán Balázs

Jolle Team – Galambos Zoltán

Kis Kék Sailing Team – Újvári Gábor

Klaszik – Soponyai Géza

Kör-Ker-Eibinger – Czap Zoltán

MZH – Karacs Zoltán

Omaha-Hi-Lo – Kristóffy Zsolt

Raffica – Király Zsolt

Red Shark – Hermányi Zsolt

Revolution – Molnár György

Strapa-pack – Kláris Zsolt

Vabeko – Bremaula János

Végre Arcok – Czégai Péter

VITORLAsZOK – Kádár László

 

A SNEWISPORT LIVE tracking az aktuális rajidőpont előtt 15 perccel kezdődig és a befutási limitidőig tart. Ezt követően már visszanézhetőek a hajók útvonalai.

 

Idén új szolgáltatásokkal jelentkezünk, többek között a közvetítési térkép mobiloptimalizált lett, minden platformon elérhető a full screen mód, illetve a bal oldali hajólista elrejthető. Már futam közben is lehet távolságot mérni hajók között, továbbá hajó és tetszőleges pont között. A versenyzők nyomvonalán kijelölt két pont között tizenkét telemetriai adatot összesítő, részletes statisztika jelenik meg. A LIVE tracking-gel párhuzamosan a Facebook-on folyamatosan friss hírekkel jelentkezünk a verseny során.

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT