Banner
Banner
Banner
Azure Business Cup 2017 PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2017, OCTOBER 18, WEDNESDAY 00:00

A közel egy hónapos, folyamatos adriai közvetítésünk első eseménye az Azure Business Cup 2017 volt. Második alkalommal került megrendezésre az ABC, egy egyedülálló tematikára felépített, meghívásos vitorlásverseny az Adrián. Összesen tizennégy hajó futamát közvetíthettük Kastela-Maslinica-Palmizana-Kastela útvonalon, az ORC versenyt az Unica csapata nyerte Limonetti B Tamás kormányzásával.

 

 

Sokakban felmerülhet most a kérdés, hogy miben más ez, mint a többi tengeri verseny? Az egyszerű válasz az életérzés. Érkezéskor egy regisztrációs ponton fogadták a versenyzőket, akik a hajók átvétele után prémium kategóriás autókat próbálhattak ki, majd este a megnyitó után elkezdődött a napokon át tartó gasztronómiai élménysorozat. Másnap reggel svédasztalos reggeli előzte meg a skipper meetinget és a kihajózást. És ez még csak a kezdet volt.

 

 

Az ORC értékelésű versenyen Hanse 455, Hanse 505, Jeanneau 53, Hanse 540, és Benetteau 55 vitorlásokkal álltak rajthoz. Az első futam halasztással kezdődött. Tipikus adriai kora ősz, délig napsütéssel és szélcsenddel majd menetrend szerint érkezett a 6-8 csomós Mistral, amiben már lehetőség volt elrajtoltatni a mezőnyt. Az Up&Down pálya Solta és Drvenik Veli között lett kitűzve, itt teljesített két futamot a 14 csapat. A befutó után a maslinicai partfalon volt a gyülekező, az este az útvonalak levetítésével kezdődött. Bevált szokásunk lett, hogy kommentátori segítséget kérünk egy versenyben résztvevő kormányostól, akitől friss élménybeszámolóban kapjuk meg a nap fontosabb történéseit. Az ABC SNEWISPORT LIVE tracking felkérését elfogadta Limonetti B Tamás, ezt ez úton is köszönjük! Az első két futam részletes elemzése 20-25 percig tartott, majd borkóstolóval és vacsorával zárult az első nap.

 

 

A második nap is pihenéssel, kávézással indult, ezt követően motoroztak át a csapatok a szélcsendes időszakon, verőfényes napsütésben. 12 óra után ismét felépült az 5-6 csomós Mistral és kitűzésre került egy UP&Down pálya veli Vodnjaktól és Paklinskitől délre, a nyíltabb vízterületen. A versenyt nehezítette, hogy az első pályajelnél Vodnjak alsó része folyamatosan megforgatta az amúgy stabil irányú szelet. Bár két futam volt betervezve (3-4.), de a harmadik futam második körében lassan, de folyamatosan csökkenő szélben széthúzódott és lassult a mezőny, ezzel biztossá vált, hogy a befutó után mindenki indulhatott Palmizanaba. Itt a Zori teraszán, festői környezetben elemeztük a 3. futam pillanatait, majd ismét a kulináris élvezetek következtek.

 

 

Az utolsó versenynap hvari városnézéssel vette kezdetét. Az időjárás monotonítása megszűnt, nem jött időben a várt Mistral. Milna elé motoroztak a versenyzők, ahol majdnem 15 óráig kellett várni a szélre. A rajtot követően fél órával Solta takarásában teljes szélcsend alakult ki. A pálya középső része állt a legtovább miközben a bal oldal külső része szinte folyamatosan tudott 0,5 csomóval araszolni, majd a jobb oldal is megcsúszott. A 16 órakor érkező frissülés mentette meg a 4. futamot és a záró szakaszon már 7-8 csomóval közeledhettek a célvonal irányába.

A futam után Kastela előtt már 15-20 csomós Bura fogadta a versenyzőket. A hajók átadása után a díjátadó vacsora ismét az útvonalak visszanézésével vette kezdetét, majd kiosztásra kerültek a díjak. A győztes Uniqua csapat egy automata Tagheuer órát vehetett át, a kupát a verseny főtámogatója a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója, Dr. Vérten Sándor adta át.

 

 

II. Azure Business Cup SNEWISPORT LIVE tracking,  futamok visszajátszása   >>>

 

 

II. Azure Business Cup galéria   >>>

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2023. 11. 30.
Ma András és Andor napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT