Banner
Banner
Banner
Tizenegy csapat rajtol a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2017, SEPTEMBER 14, THURSDAY 04:43

Október második hetében a közép-dalmát szigetvilágban kerül megrendezésre a XIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság. Az öt napos, hét futamosra tervezett versenyen egyforma Elan 350-es vitorlásokkal állnak rajthoz a csapatok.

 

Elkelt az összes elérhető 350-es, készülnek a csapatok, hamarosan indul a 2017-es MTNB! Már végleges a nevezett csapatok listája, jó hír, hogy az előző évekhez képest két csapattal bűvült a nevezési lista, így összesen 11 csapatot köszönthet az október 7-i biográdi ünnepélyes megnyitón a rendező Sail-ing Kft. vezetője, Molnár Csaba. Amint az  a verseny honlapjáról (www.tengeribajnoksag.hu) is kiderül, igen erős mezőny állt össze, a résztvevők között van olimpikon, magyar bajnok és természetesen ott lesz az aktuális címvédő is.

 

 

A verseny hétfőn két futammal indul a Murter-tengeren és a Kornati Nemzeti Park déli részén kitűzésre kerülő pályákon. A korábbi években megszokott technikás útvonalak pályajeleit idén is Ruják István határozza majd meg. Kedden 22-25 tmf hosszúságú túraversenyt rendeznek a Sibenik előtti szigetvilágban, a befutó Tribunj előtt várható. Kedvező időjárás esetén szerdán ismét egy hosszabb túrafutamra kerülhet sor, a célvonal a Hraminai-bejárat közelébe kerülhet. Csütörtökön az előző napi befutó helyéről rajtolva a Vrgada-szigetcsoport környékén vitorlázva érkeznek a versenyzők vissza Biogradba. Péntekre két futam került a kiírásba, ezeket a szél függvényében a Pasman-csatorna szigetei között vagy a Vrgada-szigettől északra rendezik majd meg.

 

 

Az MTNB záróeseménye a biográdi ünnepélyes díjkiosztó és gálavacsora lesz péntek este.

 

A verseny futamait a SNEWISPORT LIVE tracking közvetíti, a SportTV pedig egész héten forgat, melyből 30 perces összefoglaló kerül adásba október második felében.

 

Csapatok:

Klaszik – Lacsny Gergely  CÍMVÉDŐ

Jedi Business – Czégai Péter (2. 2016-ban)

Kör-Ker-Eibinger – Czap Zoltán (5. 2016-ban)

Plusmarket – Jakab László (6. 2016-ban)

Kis Kék ST – Újvári Gábor (8. 2016-ban)

Alcufer – Soproni Gyula (9. 2016-ban)

Jolle Team – Galambos Zoltán (7. 2015-ben)

Kispanda ST – Kláris Zsolt (új csapat)

Halti ST – Haltenberger Péter (új csapat)

Schatz ST – Schatz Árpád (új csapat)

Eurofamily  – Szilvássy Attila (új csapat)

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 26.
Ma Fülöp és Evelin napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT