Banner
Banner
Banner








Mert jégvitorlázni jó PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2017, JANUARY 12, THURSDAY 18:00

Korábban kezdtük a szezont, mint terveztük. A kemény hideg jóvoltából sportolásra alkalmas jég alakult ki többek között a Balatonon is, mi pedig megragadtuk az alkalmat és jégvitorlázni mentünk kedden.

 

 

Siófok, reggel 10 óra. Gyülekező a parton, megérkezik Pomucz Tamás, gyorsan elkezdjük összeszerelni a jégvitorlásokat. Sorra kerülnek a tóra a szikrázó napsütésben, a sajátunkba természetesen tettünk SNEWISPORT Race Box-ot.

 

 

A vasárnapi 27 csomós (egyéni) top speed megdöntése volt a cél és közben eljutni mondjuk Aligáig, de sokkal békésebb arcát mutatta a természet. Négy szánnal indultunk el, húztuk is a csíkot, de egyre gyengébb lett a szél ami végül leállt. Majd enyhén frissült. Ez jól látszik a tracken, 0,5-2,7 kts ezekkel a járgányokkal tulajdonképpen nem sebesség, amint frissül egyből 15-18 kts könnyen elérhető lett. A közel két órás menet közben megcsodálhattuk a téli Balaton szépségét, Tamástól elleshettük a biztonságos jégen tartózkodás alapjait.

 

 

Jól éreztük magunkat, az SRB -10 fokban is 100%-os üzembiztonsággal teljesítette a dolgát. Frissebb szélben visszatérünk és tovább csapatunk!

 

 

 

balatoni jégvitorlázás: www.pomucz.hu

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 16.
Ma Csongor napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT