Banner
Banner
Banner








Sikerült Berecz Zsomborék címvédése PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, OCTOBER 03, MONDAY 07:24

Berecz Zsombor Rióból visszatérve ismét győzött az f7/Outcome csapattal a 2016-os SeaPromo Regattán. A hét futamos versenyen hat nap alatt három távolsági versenyt, egy csillagtúrát és három pályafutamot rendeztek. Zlatko Jakelic szerint az elmúlt két év legerősebb 17 hajós business regattája állt fel szeptember végén Murteren.

 

 

A mezőny valóban erős volt, a 46 lábas hajók pár centire vitorláztak el egymástól egy-egy pályajelnél. A harmadik távolsági futam befutójánál közel 30 tmf után az első öt hajó 20 másodpercen belül lépte át a célvonalat. A SeaPromo Regattára sokszor érkeznek profi skipperek, de idén nagyon ráerősítettek a csapatok. A névsort böngészve olyan nevekkel találkozhatunk, mint Detre Szabolcs, Detre Zsolt, Berecz Zsombor, Alibán András, ifjabb és idősebb Scholtz Imre, Gyenes Ákos, Paksi Álmos, Kelemen Tamás (Keló), Tomai Balázs (Pufi), Sáfián László, Sabján Annamária, Majoross Bea, Vígh Tamás, Nagy Zsolt Csaba (Naci), Novák Csaba (Cucu), Nyúl Sándor, Karacs Zoltán, Leleszi István és Dulin György. Igen, ez most nem tizenhét kormányos neve, hanem azoké is, akik legénységként csatlakoztak az egységekhez. A verseny egész idején nyílt maradt a küzdelem, így még a pénteki futam is izgalmasan sikerült.

 

 

A regatta első három napján három távolsági verseny került megrendezésre, futamonként 20-30 tmf távval (Murter-Sukosan, Sukosan-Sali, Sali-Tribunj) 8-12 csomós szélben, mely délutánonként Mistral irányú volt. A negyedik napon rajtolt el a csillagtúra, mely évről-évre egyre nagyobb sikert arat a résztvevők között. A verseny logikájára ráérezve egyre szorosabb pontverseny alakul ki a futamgyőzelemért. Itt lehetősége van mindenkinek navigációs és kombinációs képességeik megmutatására. Szerdán az időjárás hozta a papírformát, a reggeli rajt után délre lepörgött a szél, majd a Mistral felépülésével folytatódhatott a pontvadászat. Zsombiék stabilan tartva az élmezőnyben magukat egyre közelebb kerültek a címvédéshez, de a végén még a három pályafutamon is teljesíteniük kellett. A csütörtöki két futamot és a pénteki, már inkább Jugo irányú gyenge szeleset az élmezőnyben zárták, így számukra biztosított volt a dobogó legfelső foka. Mögöttük szoros küzdelem alakult ki, melyből Paksi Álmosék kerültek ki ezüstérmesként a Madness Csapattal holtversenyben az Alpin Saleva-val, Sabján Annamariék  pontegyenlőséggel lettek bronzérmesek. A dobogósok mögött is szoros pontverseny döntötte el a végeredményt:

 

f7/Outcome Team:

Berecz Zsombor, Kelemen Tamás, Herendi Miklós, Kürti Tamás, Badits Gaszton, Makkos Gábor, Hoffmann Jusztina, Molnár Péter, Ferenc Gyula, Sípos Levente, Kránitz József

 

Idén is színes parti programok várták a SeaPromo Regatta résztvevőit. Bormóló, pálinkamóló, koktélmóló fogadta a kikötőben a csapatokat. Saliban rendeztek főzőversenyt, a Solariban pedig egész délelőtt lehetett fürödni, szaunázni, pihenni. Esténként DJ szolgáltatta a talpalávalót, miközben két masszőr segített regenerálódni a másnapi futamra. Idén sem maradhatott el a napi összefoglaló film vetítése és a SNEWISPORT LIVE tracking visszanézése. Első alkalommal kaptunk szakkommentárokat a tarck-ek elemzéséhez, köszönjük Scholtz Imi és Gyenes Ákos aktív együttműködését! Továbbá szeretnénk köszönetet mondani az MZH csapatnak, akik ez első versenynapon csapattagként fogadtak, a futam során számos értékes tapasztalatot gyűjthettünk rendszerünk továbbfejlesztéséhez.

 

Kommunikációs partnerünk a Vodafone, nekik köszönhető, hogy ettől az évtől már valóban online lehet követni a közvetítésben résztvevő hajókat az Adriáról is és eközben folyamatosan, korlátlan mennyiségben friss híreket oszthatunk meg közösségi oldalunkon.

 

 

A csapatok és hajók útvonala futamonként visszanézhető versenyarchívumunkból

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 18.
Ma Andrea és Ilma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT