Banner
Banner
Banner








Évbúcsúztatás vitorlázással, közvetítéssel PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2016, JANUARY 02, SATURDAY 11:34

Napsütés, -3 fok (ami -7-nek érződött), 6-12 csomós keleti szél, 6 hajó 18 csapat. Ez mind 2015 utolsó napján, Balatonlellén, ahol a Szilveszteri Regattával búcsúzott az óév, egyben ez volt a SNEWISPORT LIVE tracking szezonzáró közvetítése.

 

 

A ködös, párás karácsonyi napok után szerencsére december legvégére kitisztult az idő, a kemény fagyok még nem érkeztek meg, a Balaton vígan hullámzott. A BL kikötő előtti vízterületen kitűzött up&down pályán mérhették össze tudásukat a csapatok összesen öt, 30-40 perces futamban. A három selejtező után következett a kisdöntő és a döntő. A selejtező futamok első két helyezettje jutott tovább a nagydöntőbe, a 3. és 4. helyezett pedig a kisdöntőbe.

 

A kikötő épületében lévő klubhelységben kora reggeltől vára a nevezőket Tóth Balázs, Karsai Gábor és Karsai Tímea. Kilenc órára már minden Bavaria 32-esbe beszereltük az SRB-ket, megérkeztek és beneveztek a csapatok is. Több mint 100-an lettünk mire elkezdődött a skipper meeting amit Beliczay Péter, Beló tartott, közben partfalra állt a Rupert (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata) is.

 

 

Ezt követően a hajósorsolás eredménye szerint az első hat team kihajózott és 10 órakor elrajtolhatott az első selejtező futam, 9:45-kor elkezdődött az élő közvetítés. Ebből a futamból a Nautic Extra – Soponyai Géza és a Sail-veszter – Ruják Bálint végzett az élen, őket követte a Fagyállók – Szabó Árpád és a Twix Team – Farkas Károly. A Balaton Adventure és az Arcok Team eredménye DSQ lett. A befutó után a kikötőben gyors csapatcserék következtek és 11 óra előtt a második futam is kezdetét vette. A BL Party Team – Túrós László és a Code8-Innov8 – Fazekas Gábor jutott a nagydöntőbe, míg a Jégtelen Történet – Bóna József és a TYC – Bartos György a kisdöntőre készülhetett. A B.B. Team és Pénzes Botond csapata lett az ötödik és hatodik befutó. 11:50-kor már a harmadik futam kezdődhetett. A hatosból a Viktória Sailing Team – Vida Péter és a Mária Team – Joó Tamás a dobogós helyért folytathatta a napot, a Maug Lee Racing Team – Sárközy András és a Mix Team – Galla Viktória kisdöntőbe jutott be. A Durája és a Balaton Adventure 2. csapat lett a futam 5. és 6. helyezettje. A harmadik selejtező után mindenki visszatért a kikötőbe, ismét hajósorsolás következett és összeállt a döntő futamok csapat/hajó egysége. 13 órakor a kisdöntőre érkezők vitorláztak át a rajtvonalon, 14 órakor pedig a dobogós helyekért folyó csata vette kezdetét.

 

A kisdöntő legeredményesebb csapata Mix Team – Galla Viktória lett, utánuk ért célba szabó Árpád a Fagyállókkal és Bóna József a Jégtelen Történettel. További sorrend: Maug Lee Racing Team – Sárközy András, TWIX – Farkas Károly, TYC – Bartos György.

 

A nagydöntő is még napsütésben, 6-12 csomós szélben zajlott, a levegő sem melegedett fel, maradt -3 fokos. Túrós László kormányzásával a BL Party Team nyerte meg az idei Szilveszteri Regattát, ezüstérmes lett a Code8-Innov8 Fazekas Gáborral, a bronzérmet pedig a Viktória Sailing Team vehette át élén Vida Péterrel. A Sail-veszter Ruják Bálinttal a negyedik legeredményesebb csapat lett, ötödik helyre érkezett Soponyai Géza a Nautic Extra csapattal, őket Joó Tamás csapata a Mária Team követte.

 

 

2015. december 31-én, 14:30-kor lezártuk az év valóban utolsó SNEWISPORT LIVE tracking közvetítését, a hajók útvonala már visszanézhető.

 

Jó hangulatú, eredményes délelőttel kezdtük búcsúztatni az óévet, következhetett az esti tűzijáték és az éjféli pezsgőbontás.

 

 

 

Találkozunk 2016-ban, szélben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

 

 

fotó: snewisport & Karsai Tímea

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 28.
Ma Gedeon és Johanna napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT