Banner
Banner
Banner








Nem dőlt meg a 3:19 PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, DECEMBER 02, WEDNESDAY 10:07

December első napján is volt SNEWISPORT LIVE tracking közvetítés, ismét egy Keszthely-Kenesére készültünk.  Sárközy András (MaugLee) és Takácsy Kristóf egy 18 lábas Flaar vitorlással szerette volna megdönteni a Keszthely-Kenese sebességi rekordot. A meteorológiai előrejelzések kedvező időt jósoltak, hasonlót, mint ami november 20-án volt. Akkor, alig több mint egy hete Varga Lajosék a Nelsonnal 3 óra 19 perces idővel lettek a leggyorsabbak az egytestű hajó kategóriában. András még kedd este összefoglalta KK élményeit.

 

 

 

Sajnos ebből a napból semmit sem lehetett kihozni. Egy hete folyamatosan a meteot figyelve ez a nap tűnt optimálisnak a szelet és hőmérsékletet tekintve. Tegnap este még Kristóffal itt remegtünk a gép előtt, hogy sok lesz a szél (50-70kmh), egy hiba és fel fogunk borulni a kishajóval. A met.hu az egész tóra "lila", néhol csak "piros" szélerőt jelzett még ma reggel is, ami egy Flaar 18-nak hátszeles menetben kiváló. Aztán reggel a Keszthelyi Yachtkikötőbe érve látszott, hogy ez ... Egy gyors kávé után azonban leterjedni látszott a szél, hajlongtak rendesen a nádszálak. Át is vittük Vigyivel a hajót a mólóra, de addigra megint leállás. Nem baj, pecsételek, futok, induljunk el, és ha már kiértünk az öbölből (egyszer, valamikor, majd ...) egy jót gennakerezünk hazáig. Sajnos a Szigligeti-öbölben sem fújt semmi szél, csoda, hogy addig eljutottunk. Bíztatónak tűnhetett a nyomkövetésen, hogy végre a cső felé irányt megyünk, normális sebességgel, de csak a vontató motorosnak és Júnó barátomnak volt köszönhető. Hazaértünk, kicsit bántuk, hogy így alakult, de Lajos telefonhívása után itthon maximálisan elégedett vagyok a nappal és bizalommal várom a következő lehetőséget. Végül december 1-én egy szuper hajóval, kellemes őszi időben vitorlázhattunk még egy utolsót.


Köszönet: Sarang Lajosnak és a Füred Yacht Charternek a hajóért, a Flaar Boats csapatának az utánfutóért és a műanyag munkákért , Büki Gábornak a szerelésért, Fehér Petinek és a Bravonak a motorosért, Pécsváradi Ákosnak a fuvarért, SNEWISPORT-nak a nyomkövetőért, Vigyorinak a hajózásért és minden egyes embernek, aki nézte, olvasta, követte az eseményt.

 

Sárközy András (MaugLee)

 

 

SNEWISPORT KK LIVE tracking, útvonal visszajátszása   >>>

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT