Banner
Banner
Banner








Bavaria Nyégykezes, sailing to west PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2015, MARCH 02, MONDAY 12:34

Amikor alig több mint egy éve megalakult a Bav32 osztály nem lehetett tudni mennyire lesznek aktívak a tagjai, kik és hány versenyen állnak rajthoz. Egy szezon alatt kiderült, hogy sikerült előhozni a versenyzős énjüket, több  regattán álltak rajthoz 2014-ben és ősszel nekivágtak első négykezes versenyüknek a Balatonlelle-Balatonfüred-Balatonlelle távon. Úgy tűnik ez csak a kezdet volt, már lázasan készülnek az új szezonra, májusban a nyugati négykezessel kezdenek.

 

 

Bár még kora tavasz van, eddig nem látott izgalommal várják a kikötők nyitását a Bav32 Osztály tagjai. Elkezdték fejleszteni a technikát, több egység új vitorlaszettel vág neki a versenyszezonnak, a csapatok minden oktatási lehetőséget megragadnak, hogy még jobbak lehessenek.

 

 

Felmérve az igényeket 2015-től bővül a Bavaria négykezesre nevezhető osztályok száma. Karsai Gábortól megtudtuk, hogy a versenykiírásba bekerült a Bavaria Open, egy nyílt osztály, aminek résztvevőit YS rendszerben fogják értékelni. Ezzel a nyitással akár 25-30 egység nevezésére is számítanak.

 

 

A West Race útvonala Balatonlelle-Keszthely-Balatonlelle lesz. Hajómérettől függetlenül két fős team-ek nevezhetnek. A közel 80 kilométeres versenyen a 31-33 lábas hajókon ez elegendő lehet, de egy 40-es fedélzetén már komolyabb kihívásokra is számíthatnak a párosok. A rajt- és célvonala a BL Bavaria Yachtclub előtt kerül kitűzésre, a fordító pontot a keszthelyi móló elé teszik. A gyengeszeles időjárásra is felkészülve a limitidő meghatározásánál figyelembe veszik a hajók közti (jelentős) sebességkülönbséget azért, hogy a lehető legtöbben érvényesen befuthassanak.

 

 

Idén is felkérést kapott a SNEWISPORT a verseny közvetítésére, amit örömmel vállaltunk. Minden hajóra SRB kerül, ezeket a nevezéskor fogunk kiosztani a nevezési irodában. A LIVE tracking a rajt előtt 15 perccel veszi kezdetét és az utolsó hajó befutásáig tart, vagy a limitidő végéig. A díjkiosztón tervezzük az útvonalak visszajátszását közös elemzéssel, értékeléssel.

 

 

II. RudiTrans Bavaria 32 & Bavaria Open Négykezes - West

időpont: 2015. május 09.

vesreny helyszíne: BL Bavaria Yachtclub

osztály: Bav32, Bavaria Open

versenytáv: Balatonlelle - Keszthely - Balatonlelle

értékelés: Bav32 abszolút, Bavaria Open YS 1-3

nevezési díj: 20.000 HUF / hajó

 

SNEWISPORT LIVE tracking FB  >>>


2014-es 4kezes útvonalak   >>>

 

 

fotó: snewisport

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 26.
Ma Ervin napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT