Banner
Banner
Banner








Viharjelzés már három zónában PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2012, APRIL 01, SUNDAY 20:37

2012.04.01.

Mától ismét működnek a viharjelző készülékek. A Balatonon és a Velencei-tavon is fejlesztéseket hajtottak végre, új állomásokat üzemeltek be, és a Balatont három medencére osztották fel.

 

 

A hivatalos tájékoztatón Dr. Tollár Tibor, tű. dandártábornok, a BM OKF gazdasági főigazgató helyettese beszámolt az erre az évre kitűzött célokról.

 

Elsőként emelte ki, hogy elkészült egy újabb viharjelző állomás a Velence-tavon, a pákozdi Szúnyog-szigeten, melyet a helyszínen adott át. Ezzel együtt így már három állomás gondoskodik a Velencei-tóban fürdőzők biztonságáról.

 

Megkezdődött a Balatonon, Fonyód-Bélatelepen és Badacsony-Lábdihegynél további két állomás engedélyezési eljárásának lebonyolítása és remélhetőleg mihamarabb kezdetét veheti a tornyok felállítása. Az elkészülendő állomásokkal együtt már 31 állomás jelzi majd a veszélyt a Balatonon.

 

A meteorológiai és műszaki fejlesztéseknek köszönhetően az idén a Balaton viharjelzési szempontból három medencére lesz bontva: a Keszthelytől Badacsonyig tartó nyugati, a Badacsonytól Tihanyig tartó középső és a tihanyi-szorostól keletre lévő keleti medencére. A három medencés jelzéskiadás a biztonságos fürdőzést szolgálja.

 

A gárdonyi, a balatoni és a szolnoki vízirendészeti őrsökön Vízirendészeti ügyeleti monitoring rendszer kerül elhelyezésre, ezáltal ezen szervezetek is folyamatosan nyomon követhetik a viharjelzők állapotát és időben felkészülhetnek egy esetleges bevetésre.

 

Viharjelző berendezések (Balaton, Velencei-tó, Fertő-tó, Tisza-tó)   >>>

 

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT