Banner
Banner
Banner








Románia után Hollandia is csatlakozott a magyar szervezésű Africa-Europe Challenge-hez PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, OCTOBER 10, MONDAY 09:00

2011.10.10.

Románia után Hollandiában is nagy sikerrel mutatkozott be a hazai szervezésű Africa-Europe Challenge, valamint a vitorlásversenyt kiegészítő kulturális, karitatív és üzleti programsorozat. Október 6-án az AEC európai kampányának második állomásán, Hágában bejelentette, hogy a részvételi lehetőségek szélesítése érdekében úgynevezett iskolahajókat von be egyedülálló projektjébe, továbbá letette üzleti fórumának holland alapjait is.


A kétszeres Föld-kerülő Gál József és a nemzetközi jogász, Dr. Kondricz Péter által létrehívott projekt promóciós eseménye a hágai magyar nagykövetség színvonalas rendezésében valósult meg. Az eseményt Sümeghy Gyula magyar nagykövet nyitotta meg, aki üdvözölte a megjelent afrikai nagyköveteket és a projekt iránt érdeklődő gazdasági élet szereplőit. Az összejövetel egyben előkészítette a közeljövőben megrendezésre kerülő Africa-Europe Challenge Business Forum üzleti találkozó holland állomását is. Az Európa-szerte megvalósuló konferenciasorozaton a gazdasági szervezetek és Afrika iránt érdeklődő cégek kapnak tájékoztatást az Africa-Europe Challenge által biztosított lehetőségekről.

 

A Hollandiában megrendezett sajtótájékoztató és partnertalálkozó célja az Africa-Europe Challenge úgynevezett tall ship - programjának bejelentése volt. Pieter de Kam az AEC-flottához elsőként csatlakozott Holland „Astrid” kapitánya bemutatta az 1918-ban épített 42 méter hosszú kétárbocos iskolahajót az egybegyűlteknek.

 

 

Az iskolahajók bekapcsolódása révén bárki részt vehet az Africa-Europe Challenge eseményein. Ezzel a lépéssel ugyanis a magyar szervezők megteremtették a lehetőséget arra, hogy a profi vitorlázók mellett azok is részesüljenek a világra szóló kaland élményeiből, akik ritkán, vagy még soha nem jártak vitorláson. Az úgynevezett „sail-training” keretében a benevezett résztvevőkkel megismertetik a klasszikus hajózás minden csínját-bínját, a kikötőkben pedig turistavendégek és a kultúrára éhesek számára nyitva állnak a kapuk, hiszen különleges rendezvényeknek szintén otthont adnak ezek a gyönyörű vitorlások.

 

Az „Astrid” csatlakozása a magyar szervezésű világraszóló projekthez jelentősen gazdagítja az egy évig tartó versenyt, és a hozzá kapcsolódó kulturális, karitatív és üzleti programot – egyedülálló és megismételhetetlen élményt garantálva minden résztvevője számára. Várható további iskolahajók bekapcsolódása is.

 

Az Africa-Europe Challenge két projektigazgatója, Gál József és Dr. Kondricz Péter számos európai nagyvárosban tart sajtótájékoztatóval egybekötött promóciós eseményt, amelyek a versenyen, kulturális, karitatív és üzleti programon részt vevők bevonására irányulnak. Ennek első állomása szeptember végén Bukarestben volt, ahol a román vitorlázók és gazdasági szervezetek fokozott érdeklődéssel fordultak az AEC programja felé. Rövidesen Berlin, London, Párizs, Madrid és Kijev következnek.

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 06.
Ma Ivett és Frida napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT