Banner
Banner
Banner
VII. MTNB - Mától Tengeri Bajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, OCTOBER 09, SUNDAY 11:10

2011.10.09.

Az Adrián, Rogoznicában a Marina Frapa kikötőben október 9-én este a megnyitó ünnepséggel kezdődik a VII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Westport Kupa. A hetedik alkalommal megrendezett tengeri bajnokságon a verseny történetének legkevesebb hajója áll rajthoz, mégis sokak szerint most talál magára verseny és ez lesz az első igazi tengeri bajnokság.

 

Az első versenyen 2005-ben ugyan minden résztvevőt értékeltek egységes ORC-előnyzámítás alapján, de a következő években a verseny a one design osztályok harca felé fejlődött, miközben a fuitamok egyre rövidültek és nőtt a pályafutamok szerepe. Vagyis a verseny - olykor a futamok távjában és a pályák méretében is - hasonlatossá vált a tavi regattákhoz.A résztvevők jelentős részét pedig nem igazán a vizi futamok, hanem inkább a parti szabadidőt akár teljesen kitöltő parti események és műsorok vonzották.

A verseny rendezője és fő támogatója 2010 után ismét Bednár Tibor és cége a Westport Kft. Idén a tapasztalatok alapján, a résztvevők köreiből elhangzott igényekre is hallgatva 2011-ben a helyszín ismét délebbi, Rogoznica lesz, eltűnnek a pályaversenyek, végképp a sok parti buli, és növekszik a tengeri hajóstudás, a navigáció jelentősége. A Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság lebonyolítása hasonlatossá válik az Adrián más országok vitorlázóinak rendezett nemzeti bajnoki versenyekhez.

A verseny hétfőn egy 25 tengeri mérföldes futammal indul, majd kedden rajtolnak a hajók a hosszú, éjsuzakába nyúló, Vis-szigetet kerülő offshore menetre. Csütörtökön ismét az első napihoz hasonló távú túrfutammal zárul a bajnokság.

A résztvevők különféle, maguk által választott és bérelt vagy saját tulajdonú, az éjszakai versenyzésre is felkészített hajókkal versenyeznek.

Teljesítményüket az ORC előnyszámítás alapján mérik össze.

9 csapat nevezett a versenyre és a hajókon ezúttal is számos neves magyar vitorlázóval találkozhatunk.

 


Team

Kapitány

Hajó


Variens Sailing Team

Dobszai Zoltán

First 45


Magyar Építők Sailing Team -
Volksbank Team

Joó Kálmán

X-Yachts X41Scholcz Imre

First 47.7


Westport Sailing Team

Fellegi Béla

D-34 P

Bagira Sailing Team

Dr. Marton István
Oceanis 57

Pureco
Sailing Team

Kovács Károly
Elan 450

J'krém Sailing Team

Hercsel Erik
First 47.7

Spirituss
Sailing Team

Tuss Miklós
GS 40R

DAK
Sailing Team

Tarány Gábor
Salona 42R

 

 

 

mvsz - mtnb - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 02. 22.
Ma Gerzson napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT