Banner
Banner
Banner








Tengeri bajnokság ORC számítással PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, SEPTEMBER 09, FRIDAY 19:29

2011.09.09.

Október 9-14. között Rogoznica lesz a VII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - Westport Kupa központja. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő tengeri bajnokság rendezője és fő támoigatója idén is a Westport Kft. Bármilyen egytestű, 9 -17 méter hosszú vitorlással be lehet nevezni és az esélyegyenlőséget a balatoni versenyekre is bevezetni tervezett ORC előnyszámítás biztosítja majd.

 

Dufour 44 Performance

 

A tengeri bajnokság sokak szerint most lesz először igazán tengeri, hiszen a versenyen ezúttal nem lesznek a kishajós vagy balatoni nagyhajós versenyen szokásos pályafutamok, hanem öt tengeri távolsági menet alkotja a bajnokságot. Ebből a tengeri versenyek nyelvezetének megfelelően négy nevezhető "coastal"-nak, vagyis rövidebb, 20-25 tengeri mérföld (37-46 km) hosszúságú pályán zajló partmenti navigációs futamnak, egy pedig - s Rogoznicából induló és Vis-szigetét kerülő  - "offshore"-nak, vagyis a parttól eltávolodó nyílt tengeri menetnek, amely éjszakai navigációt is igénylő, körülbelül 75 tmf (139 km) hosszú verseny lesz.

Újdonság az is, hogy nincsenek egységes versenyosztályok! Bármilyen egytestű, 9 -17 méter hosszú vitorlással be lehet nevezni és az esélyegyenlőséget a balatoni versenyekre is bevezetni tervezett ORC előnyszámítás biztosítja majd.

Mivel nincsenek a szervező által biztosított egységes osztályok, saját tulajdonú hajóval is lehet nevezni a tengeri bajnokságra.

A versenyezni szándékozóknak természetesen a rendező Westport Kft. is kínál különféle, kedvező ORC-számmal rendelkező, ilyen versenyekre alkalmas charterhajókat.

Dufour 44 Performance




infovonal:
30 9382-946, [email protected]

A verseny honlapja:
www.tengeribajnoksag.com



mvsz - snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 19.
Ma Emma napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT