Banner
Banner
Banner








Óriási megtiszteltetés érte a magyar ifjúsági kajak-kenu sportot PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JANUARY 15, THURSDAY 07:22

2009.01.15.

Óriási megtiszteltetés érte a magyar ifjúsági kajak-kenu sportot, mely egyben legalább akkora lehetőség is arra, hogy megmutassuk a Világnak, utánpótlás szinten is uraljuk, még az idegen vizeket is.

 

2007 után immár második alkalommal kapott meghívást az ifjúsági magyar kajak-kenu válogatott az Ausztrál Fiatalok Olimpiai Fesztiváljára, melyet immár ötödször rendeznek meg a 2000-es Olimpiai Játékok helyszínén. A versenyeken 27 ország közel 1600 fiatal, 16 és 19 év közötti sportolója méri össze tudását mintegy 17 olimpiai számban.

 

Első fellépése alkalmával a magyar kajak-kenu csapat fantasztikusan szerepelt, hat számban is aranyéremmel zártunk, sőt, ami talán még ennél is fontosabb, a keret minden egyes tagja éremmel térhetett haza Ausztráliából. A január 10-én útra kelő magyar csapatot az újonnan kinevezett szakmai igazgató Weisz Róbert  a 2008 évi Ifjúsági EB eredményei alapján állította össze. Érdekes hír, hogy a mieinken kívül az öreg kontinensről kizárólag a britek kaptak meghívást a komoly presztízsű eseményre. A versenyek kizárólag a kajakos számokra szorítkoznak, a fiatalok egyes, páros és négyes ütközeteket vívnak 500 és 1000 méteren.

 

A magyar kajakosok mellett hazánkat a női és férfi vízilabda csapat képviseli, remélhetően ugyanolyan sikerrel, mint amit a mieinktől is várunk. Talán felesleges hangsúlyozi, hogy az utánpótlás szerepe mennyire fontos, éppen ezért minden ilyen alkalom egy újabb lehetőség arra, hogy a magyar kajak-kenu sport demonstrálja erejét nem csak a jelenkor nagyságai, hanem a jövő reménységeinek sikerei által is.

 

A magyar ifjúsági kajak-kenu csapatt tagjai:  Fónagy Veronika, Groholy Orsolya, Hagymási Anita, Kárász Anna, Szabó Petra, Tóth Dzsenifer, Dombvári Bence, Holicza Péter, Slezsák István, Dudás Miklós, Szabó Balázs versenyzők, valamint Weisz Róbert csapatvezető és Hubik András edző.

 

 

kajakkenusport.hu

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 05.
Ma Györgyi napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT