Banner
Banner
Banner








Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a Repülőhollandi-VB cím mellé megszerezte az Ezüst Sombrerót is PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, JANUARY 12, MONDAY 07:18

2009.01.12.

A hétvégén befejeződött Repülőhollandi Világbajnokságon hatalmas sikert aratott a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős.


Az Új-Zélandon megrendezett rangos vitorlás veseny kilencedik futamát is megnyerték Majthényiék, ezzel begyjűjtötték hatodik világbajnoki címüket. A VB cím mellé megszerezték az Ezüst Sombrerót is. Ez az elismerés annak a hajóegységnek jár aki a kieső futamok nélkül számolva a legkevesebb pontott gyűjtötte. A magyar páros vasárnap is győzött, így összetettben a hét futamgyőzelemnek köszönhetően 7 nettó ponttal zárt, s 19 pontos előnnyel nyerte a vb-t a nagy rivális ausztrál Ian McCrossin - James Cook előtt. Ők vasárnap csak a kilencedik helyet tudták megszerezni, de így is VB ezüstérmesek lettek. A harmadik helyen a szintén ausztrál Norman Rydge, Richard Scarr kettős végzett 28 ponttal.

   
A másik magyar páros, Süli András és Papp Dávid az utolsó napon a 27. lett a 44 hajóból álló mezőnyben, és az összetett versenyben így 110 pontot szerezve a 17. helyen fejezte be a VB-t.

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 04.
Ma Mónika és Flórián napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT