Banner
Banner
Banner








Megkezdődik az AEC Business Forum sorozat PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2011, APRIL 27, WEDNESDAY 19:17

2011.04.27.

Az Africa-Europe Challenge tájékoztatást tartott az AEC vitorlásversenyt kiegészítő, a kulturális és gazdasági elszigeteltség falait ledöntő üzleti fórumáról Brüsszelben, az Európai Néppárt magyar képviselői számára. Napokon belül megkezdődik az Africa-Europe Challenge Business Forum sorozat - gazdasági ugródeszka Afrikának és Európának. Az AEC projektigazgatói, Gál József és dr. Kondricz Péter rész vettek Tőkés László, EP Alelnök és Deutsch Tamás EP képviselő meghívására az Európai Néppárt magyar képviselőinek 2011. április 19-ei ülésén. A projektigazgatók bemutatták a világon egyedülálló, komplex programjukat, mely ötvözi és felöleli a sport, a kultúra és a gazdasági fejlődés területeit.

 

Az Africa-Europe Challenge a világon az első komplex - vitorlásversenyt, kulturális eseménysorozatot és humanitárius programokat magában foglaló - projekt, amely egy éven át tartó út során vitorlázza körbe Afrikát. A projekt – amely szervezési fázisban van – már elnyerte a magyar köztársasági elnök, dr. Schmitt Pál támogatását, a magyar EU elnökség bizalmát, az Európai Unió elvi pártfogását, továbbá a vitorlás és sportszakma elismerését. A nagyszabású elképzelést az Afrikai Unió is támogatja, és össze kívánja kötni a magyar projektet az Afrikai Kulturális Reneszánsz programmal.

 

 

Az AEC projekt célja egy olyan, egy esztendeig tartó (2012. május 25. – 2013. május 25.) összetett és sokrétű program megvalósítása, amely céljául tűzte ki az Afrikai Unió és az Európai Unió új típusú, az egyenlőségen és kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködésének erősítését és a két kontinens, Afrika és Európa népeinek egymáshoz közeledését. A program fő elemei - számos országot érintve - az Afrikát körülhajózó vitorlás versenyhez kapcsolódnak, melynek során a fogadó országok bemutatják kultúrájukat, eredményeiket, és az eseményre szervezett nemzetközi médián keresztül eljuttatják üzenetüket Európának és a világnak.

 

A vitorlásversenyt és kulturális programsorozatot magában foglaló projekthez 15 afrikai megállón átívelő, úgynevezett „Business Forum” is társul, amely arra hivatott, hogy lehetőséget biztosítson az afrikai országok és Európa gazdasági szereplőinek találkozására és gazdasági kapcsolataik kiépítésére.

Budapesten, 2011. május 2-án kerül sor a Kempinski Hotel Corvinusban az Africa-Europe Challenge és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a nagyszabású üzleti fórumsorozat első eseményére, mely a két kontinens közötti együttműködési folyamatok rajtkövének tekinthető.

 

 

aec - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 05.
Ma Györgyi napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT