Banner
Banner
Banner








15 nap múlva rajtol a VI. MTNB – Westport Kupa mezőnye, 5 vitorlázó olimpikonnal, három hajóosztályban PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, OCTOBER 01, FRIDAY 00:49

2010.10.01.

Élhetünk azzal a közhellyel, miszerint kicsi a bors, de erős. Idén a válság jelentősen megtizedelte a tengeri bajnokság résztvevőinek számát, ellenben kimondottan presztízs mezőny jött össze. Mindhárom osztályban kiélezett küzdelemre számíthatunk. Csapatok és egyéni nevezők jelentkezhetnek még október 12-ig.

 

A szervezők meghosszabbították a nevezést a bajnokságra, így csapatok és egyéni jelentkezők még október 12-ig nevezhetnek a JOD 35 és a D44 osztályokba. Amennyiben bárki harcba szállna a tengeri magyar bajnoki címért, de nem sikerült csapatot szervezni, most egyénileg is jelentkezhet! Az egyéni nevezési díj 590 € / fő, amely az ellátáson kívül minden költséget tartalmaz.

 

Olimpikonok harca a JOD 35-ben

A JOD 35 hajóosztályban indul a négyszeres címvédő, athéni olimpikon, Czégai Péter és csapata a Subaru Sailing Team. Tőlük követelheti a képzeletbeli koronát, többek között, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, melyet a londoni olimpiára készülő Litkey Árpád kormányoz. Valamint, nagy esélyekkel száll be küzdelembe az atlantai olimpikon, Litkey Farkas is a Magyar Építő Sailing Team színeiben. A szintén olimpikon és Európa-bajnok Pomucz Tamás is ebben az osztályban vonultatja fel csapatát, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team-et, amely a tavalyi Dufour 44-es kategóriában szerzett bronzérmét, minden bizonnyal szívesen megtoldaná egy bajnoki címmel.

 

Címvédők összecsapása a Salona 37 R-ben

A Salona 37 R mezőnye is figyelemre méltó, hiszen – a teljesség igénye nélkül – itt versenyez a tavalyi szintén bajnok Pallay Tibor a KÉSZ – DAK Sailing Team-el és a mögöttük ezüstéremmel záró Ágoston Sailing Team, Weöres Botonddal a kormány mögött.  Ennek az osztálynak a specialistája a többszörös tengeri bajnok  SpiriTuss Sailing Team, az Atlanti-óceánt is átszelő Tuss Miklós kapitánnyal, így itt is számíthatunk drámai fordulatokra.


Haranghy marad a jól bevált Dufour 44-ben

Az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat a Pureco S. T. kormányosa, Haranghy Csaba. Ötödik alkalommal versenyeznek a tengeri bajnokságon, a tavalyi ezüstérem után, most egy arannyal gazdagíthatják gyűjteményüket. Nagy ellenfelük lehet a Westport Sailing Team X-35-ös kategóriában edzett csapata, Ignácz Károly kormányzásával.


Hajósorsolás és sajtótájékoztató

A szervezők szeretettel várják 2010. október 5-én, 15:45-kor a csapatok képviselőit a VI. MTNB – Westport Kupa sajtótájékoztatójára, amely egyben az összes kategória hajósorsolása is. Az MVSZ munkatársai a helyszínen ellenőrzik a versenyzők kékkönyveit, hogy a bajnokságon zökkenőmentes legyen a regisztráció.

 

Program:

15:45 welcome drink: Bujdosó Prosecco, regisztrációs csomag átvétele, kékkönyv ellenőrzés

16:00 köszöntő: Bednár Tibor, főszervező

16:05 nyitó beszéd: Szoják Balázs, MVSZ főtitkár

16:15 szabályok ismertetése: Szalontai Tamás, a zsűri magyar elnöke

16:30 hajósorsolás: JOD 35, D44, Salona 37 R

16:40 újságírók kérdései

17:00 teadélután

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT