Banner
Banner
Banner








A Tengerészeti világnapon megnyílt a nemzetközi nevezés a magyar szervezésű, Afrika-kerülő vitorlásversenyre PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, SEPTEMBER 27, MONDAY 12:04

2010.09.27.

Évezredeken át a nyíltvízi hajózás jelentette az egyetlen, távoli birodalmakhoz vezető utat a hadvezérek és bátor felfedezők számára. 2011-ben szintén kihajózik egy nemzetközi flotta, ám a magyar szervezésben megvalósuló viadal az első, kulturális- és segélyprogrammal átitatott, nyílt nevezésű, Afrikát megkerülő vitorlásversenyt foglalja magában. Elődeinkkel ellentétben ezek a hajók a barátságot szimbolizálják, és nem csupán segítséget visznek, hanem egy közös jövő alapját teremtik meg, mindkét földrész gyarapodására. Az Európai Parlamentben nemzetközi szinten is bemutatkozott Africa-Europe Challenge a Tengerészeti Világnap alkalmából megnyitotta a nevezést.


Az Európai Parlament Antall József épületében nemzetközi szinten is bemutatkozott Africa-Europe Challenge

 

sporttörténeti jelentőségű, első Afrikát megkerülő vitorlás verseny a hozzá kapcsolódó kulturális rendezvényei és

karitatív tevékenysége révén a 2011-2012-es időszak egyik legnagyobb, nemzetközi érdeklődésre is számot tartó

eseménye.

 

A nemzetközi bejelentést és sajtótájékoztatót a sport, oktatási és kulturális feladatokért is felelős EP-alelnök, Tőkés László nyitotta meg, majd a projekt két alapítója, Gál József, és Dr. Kondricz Péter részletesen is bemutatták az Africa-Europe Challenge célkitűzéseit, a verseny részleteit, és a kapcsolódó modulokat, továbbá beszámoltak az European Broadcasting Union (EBU) európai szervezettel történt együttműködési megállapodásról. Beszédet mondott Louis Michel az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlés társelnöke, az AEC védnöke, továbbá a kongói származású Mutombo Tshimuanga France, az Afrikáért Alapítvány elnöke, aki az Africa-Europe Challenge - iskolák számára informatikai eszközök eljuttatását célzó - diákprogramjának szakmai koordinálását végzi.

 

 

Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, az AEC védnöke, személyes hangvételű levélben üdvözölte az alapítókat és a projektet, míg Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke, védnök videó üzenetben méltatta az AEC vitorlás versenyt és céljait, támogatásáról biztosítva a szervezőket. A projektigazgatók a fentiek mellett bejelentették a versenybe történő nevezés hivatalos elindulását, melynek eredményeként a Tengerészeti Világnaptól kezdődően nemzetközi szinten is várják a versenyre jelentkezőket. A rendezvényen jelen volt az afrikai országok képviseletében többek között, Moncif Cherkaoui tanácsos a Marokkói Királyság képviseletében, Norbert Richard Ibrahim, a Madagaszkári Köztársaság nagykövete, illetve Abdessalem Hetira Tunéziai nagykövet, az Európai Bizottság Fejlesztési Főigazgatóságától Cheri Pennington.

 

Mint ismeretes, az Africa-Europe Challenge előkészítésének legjelentősebb, záró szakasza a projekt megvalósításához diplomáciai támogatást nyújtó magyar EU-elnökség alatt zajlik.

 


Eddigi SNEWISPORT.com cikkek az Africa-Europe Challenge versenyről   >>>

 

 

 

 

snewisport

 
 
2024. 05. 19.
Ma Ivó és Milán napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT