Banner
Banner
Banner








Az Africa-Europe Challenge vitorlásverseny első afrikai házigazdája Egyiptom PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, május 29, SATURDAY 12:18

2010.05.29.

A 2011-ben Máltáról rajtoló Africa-Europe Challenge (AEC) vitorlásverseny kiemelt jelentőségű első afrikai megállója az egyiptomi Alexandria, ahol nagyszabású esemény keretében kezdődik meg az AEC afrikai útja és esemény sorozata.

 

 

2010. május 14-15-én az Africa-Europe Challenge projektigazgatói, Gál József és Dr. Kondricz Péter a Nílus deltatorkolatában fekvő Alexandriába látogattak, ahol sikeres tárgyalásokat követően együttműködési megállapodás keretében hivatalosan is megkezdődött az AEC vitorlásverseny észak-afrikai szakaszának szervezése.

 

Az alapítók ezzel a lépéssel megerősítették a 16 versenyszakaszból álló AEC-projekt egyiptomi fázisát, melynek eredményeként a piramisairól és középkori bazárjairól híres, természetes szépségű és vibráló kultúrájú észak-afrikai országban veszi kezdetét az Africa-Europe Challenge kontinens-kerülő útja és eseménysorozata.

A Földközi-tenger partjainál fekvő kikötővárosban aláírt megállapodás mindemellett hozzájárul a projekt célkitűzéseiben megfogalmazott célok megvalósításához, előléptetve a pompás nagyvárost a legnagyobb kultur-politikai, karitatív és sportesemény első afrikai vendéglátójává.

 

A premier vitorlásverseny - mely 2011 nyarán indul Máltáról – alexandriai megállójában kerül megrendezésre az AEC afrikai szakaszának és esemény sorozatának nyitó ünnepsége is, a Máltából érkező versenyzők innen indulnak tovább a különleges hangulatú Port Said kikötőbe, amit a Szuezi-csatorna átkelése követ.

 

 

Az AEC 16 szakaszos, kontinenskerülő útjának afrikai részét 2012-ben a tunéziai versenyszakasz zárja, amire egy újabb máltai szakasz teszi fel a koronát - minden résztvevő és szurkoló számára.

 

 

 

AEC - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 19.
Ma Ivó és Milán napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT