Banner
Banner
Banner








Célba ért Jessica, a legfiatalabb Földkerülő diáklány PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, május 18, TUESDAY 12:42

2010.05.17.

Több tízezres tömeg fogadta Sydney kikötőjében május 15-én Jessica Watsont, a 16 éves ausztrál diáklányt, aki az Ella's Pink Lady fedélzetén egyedül, megállás nélkül kerülte meg a Földet. Ezzel új - nem hivatalos - világrekord született.

 

 

Május 15-én érkezett haza több, mint 23.000 tengeri mérföldes útjáról Jessica Watson. A 16 éves diáklány egyedül vágott neki a hét hónapos útnak. Az elején még sokan ellenezték vállalkozását, túl fiatalnak, tapasztalatlannak tartották. Ő 2009. november 19-én mégis vitorlát bontott, hogy bebizonyítsa, nem csak álmodozik, mint a vele egykorú tinik.

 

 

Ella's Pink Lady, egy Sparkman & Stevens Classic 34-es

 

Jess az Egyenlítő felé vette az irányt, aminek átszelése elengedhetettlen volt a rekorddöntéshez. A Karácsony-szigeteknél érkezett útja során legészakabbra, majd onnan délre fordult, és a 88. napon már Dél-Amerika alatt vitorlázott. 15.000 tengeri mérföldet vitorlázva érte el a Jóreménység-fokát idén február végén. Mindkét átkelése viharosra sikerült, 40 csomós szélben, több méteres hullámok között kormányozta az Ella's Pink Lady-t Ausztrália felé. A dél-ausztráliai Cape Leeuwinhoz április 11-én érkezett, majd május 3-án már a tasmán vizeken járt. Célba érése sem volt kalandmentes, hiszen a kikötőhöz közeledve is 40-50 csomós befújásokkal kellet megküzdenie. Végül május 15-én, több tízezeres tömeg közé érkezett haza Sydney kikötőjében. Az Operaház közelében kötött ki, ahol hatalmas ünnepséget rendeztek a tiszteletére.

 

 

Jessica Watson, a legfiatalabb nő,

aki egyedül megkerülte a földet

 

A parton várták többek között szülei, testvérei, Kevin Rudd - Ausztrália miniszterelnöke, és szóló kritérium skipper társai (az első képen: Mike Perham, Jesse Martin, Brian Caldwell, David Dicks, Jon Sanders és Jessica Watson).

 

A törvényi szabályozások miatt hivatalosan nem fogják világcsúcsként számon tartani Jessica útját, mivel még nincs 18 éves. A 16 éves fiatal lány mégis nagyon boldog, hogy valóra válthatta álmát.

 

Azon el lehet vitatkozni, hogy felelősséggel elengedhető-e egy 16 éves diák egyedül, egy vitorlás fedélzetén Földkerülő útra. Az viszont nem kétséges, hogy Jessica azon kevesek közé tartozik, akik minden bevállalva küzdenek álmuk megvalósításáért, amit végül elérnek.

 

 

Gratulálunk Jess, további jó szelet!

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 16.
Ma Mózes és Botond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT