Banner
Banner
Banner








Shaun Quincey apja nyomában, Tasmán-tengeri evezős rekord PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 22, MONDAY 07:39

2010.03.22.

A Tasman Trespasser, Shaun Quincey elsőként evezett át Ausztráliából Új-Zélandra a Tasmán-tengeren.

 

Ausztráliából indult extrém útjára Shaun Quincey, aki a mindössze 7,31 méteres csónakjával 2.200 kilométert evezett Új-Zélandig. Az evezős vízijármű a Salthouse Brothers Auckland-nál készült, üres tömege 250 kg, maximális terhelhetősége 600 kg volt. A csónakban kialakítottak egy alvókabint, itt helyezték el a EPIRB-t, GPS navigációt, elsősegély dobozt, 60 napnyi élelemet, VHF rádiót, akkumulátorokat, a műholdas telefont, és az iPod-ot. A műanyag test tetejére kerültek a napelemek, és volt édesvíz előállítására alkalmas berendezése is egy 150 literes tartállyal.

 

A 25 éves ausztrál fiatalember az 54 napos út során a nehezebb útvonalon haladt, azaz Új-Zéland felé evezett a Tasmán-tengeren. Kétszer felborult Woodvale Ocean Rowing csónakjával, többször eltörtek az evezői, és nem egyszer 3 méteres hullámok között kellett hánykolódnia. Végül szerencsésen partot ért, és ezzel új rekordot állított be.

 

Édesapja, Colin Quincey is megtette ugyanezt az utat még 1977-ben. Ő Új-Zélandról evezett át Ausztráliába, ami a Tasmán-tengeren való átkelésnek a könnyebb útvonala.

 

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 15.
Ma Zsófia és Szonja napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT