Banner
Banner
Banner








Dofour 44, a flotta Afrika körül PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2010, MARCH 08, MONDAY 08:44

2010.03.08.

A jövő tavasszal rajtoló Afrika-Európa Challenge (AEC), Afrika kerülő vitorlásverseny one-design flottáját a Performance Sailing Dufour 44-es hajóiból állítják össze.

 

 

Az AEC flottája: Dufour 44 Performance

 

Afrika körülhajózása (AEC) egy nyílt nevezésű vitorlás verseny, mely olyan amatőr vitorlázók számára kerül kiírásara (profik is jelentkezhetnek), akik rendelkeznek megfelelő gyakorlattal nyílttengeri versenyen való részvételre. A maga nemében egyedülálló vitorlásverseny megálmodója, és tulajdonosa Gál József és Dr. Kondricz Péter.

2011. május végén Máltáról rajtoló versenyre a hajókat részben a verseny rendezősége biztosítja a csapatok számára, ezek one-design vitorlások, de saját hajóval is el lehet indulni. A one-design flotta Dufour 44 Performance vitorlásokból áll, melyek vérbeli racer-cruiserek.

 

 

Dufour 44 a Performance sorozat legnagyobb tagja, amelyet a gyors és sportos, de kényelmes cruiser-racer hajók kedvelőinek fejlesztett a Dufour gyár La Rochelleben, Umberto Felci és Patrick Roseo tervei alapján. Jellemző a vonalvezetés szépsége, a függőleges orrkiképzés, a hosszú vízvonal, a bőséges szélesség a hajófar irányában, az egyszerű és lesimított kabintető.

 

Umberto Felci, olasz versenyvitorlázó és tervező, a kompozit anyagok specialistája tervezte a hajótest kialakítását, nagy fontosságot tulajdonítva a teljesítménynek és a stabilitásnak. Patrick Roseo, belső tervező és vitorlázó készítette a deck-tervet és a belső kialakítást, prioritást adva a könnyű mozgás lehetőségének a hajón belül, valamint a hosszabb tengeri utak nélkülözhetetlen komfortjának.

 

 

vérbeli racer-cruiserek

 

A Dufour 44 könnyen kezelhető egyedül (autopilot) és kis létszámú segítő esetén egyaránt. A kormányos közelében elhelyezett genoa csörlők segítik a könnyű manőverezést, éppúgy mint a nagy méretű és precíz kormánykerék, amely mellől szabad kilátása van a kormányosnak. A könnyű és biztonságos mozgást nagyban elősegíti a széles kialakítású deck és a süllyesztett veretek.

 

 

A Dufour 44 Performance maximális teljesítményének elérése érdekében mindent megtettek a tervezők. Cél volt a lehetőségekhez képest a legjobban kimerevíteni a hajótestet, középre helyezni és minél inkább levinni a hajó súlypontját. A 9/10-es frakcionált rudazat és csökkentett átfedésű genoa optimalizálja a hajótest potenciális teljesítményét. Az eredmény olyan sporthajó, amely változatos körülmények között is nagyon gyors, stabil és biztonságos.

 

 

A hajók alapfelszereltségébe tartozik a mentősziget, napvédősátor, VHF kihangosítás a cocpitban, C80 színes chart-plotter, kettőzött Raymarine szél, vízmélység, hőmérséklet és log műszerek, ismétlőműszer és időjáráselőrejelző a vezérlő-asztalnál.

A vitorlás hossza 44 láb (13,67 méter), az ólom tőkesúly tömege 3.300 kg, beépített D2-es Volvó motorja 41 KW teljesítményű.

 

A vitorlázat összmérete 273 négyzetméter, ebből 63 a genoa, 53 a nagyvitorla, és 157 négyzetméter a spinakker.

 



Dufour 44 Performance, részletes technikai adatok:


Teljes hossz

13.67 m

Hajótest hossz

13.35 m

Vízvonal hossz

11.82 m

Maximum szélesség

4.25 m

Merülés (hosszú tőkesúly)

2.31 m

Tőkesúly tömege

3300 kg

Tőkesúly anyaga

ólom

Genoa: ELVSTRÖM OFFSHORE RACING, trioptimal, roll

63 m2

Nagyvitorla: ELVSTRÖM OFFSHORE RACING, trioptimal, fullbatten, + lazybag, 2 easyreef

53 m2

Spinakker: ELVSTRÖM, symetric, trioptimal

157 m2

Víztartály

430 L

Üzemanyagtank

250 L

Motor Volvo D2 (41 kW)

41 KW, 55 LE

Fekhely: 3/4 kabin+ szalon

6/8+ 2 személy

 

 

 

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 19.
Ma Ivó és Milán napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT