Banner
Banner
Banner








Yardstick csapatbajnokság 2008. PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, OCTOBER 31, FRIDAY 16:39

2008.10.31.

A nagyhajós, előnyszámos csapatbajnokság ötlete a megvalósulás stádiumába lépett azzal, hogy a BL Apartments & Yachtclub idén tavasszal és ősszel is megrendezte a versenyt.

 

A yardstick csapatbajnokság egyszerű szabályok szerint bonyolítható pályaverseny és így nyújt minőségi versenylehetőséget a különböző típusú és méretű hajók tulajdonosainak.


Három különböző yardstick osztályú (ys I. – ys II. – ys III.) hajó alkot egy csapatot, így a versengés már a csapatösszeállítás fázisában megkezdődik. Fontos szempont, hogy a csapattagok saját yardstick osztályukban versenyképes előnyszámmal rendelkezzenek és legyen gyakorlatuk a pályaversenyzés terén. Nem hátrány, ha a csapatok összeszokottan mozognak a hajókon. Ha mindez adott elmondható, hogy esélyes csapatunk van a győzelem eléréséhez.

 

A verseny receptjére még az up&down pályaverseny, szombati napra kiírt 3-4 futam, külön rajtoló yardstick osztályok, jó hangulatú, színes parti programok és kiemelkedő díjazás kerültek. A tavaszi és az őszi versenyen részt vevők összesen 18 kikötőhelyért vívták a küzdelmeket, májusban és októberben is az első három csapat, összesen kilenc hajója kapott 2009. évre lehetőséget, hogy ingyen a BL Apartments & Yachtclub találja meg „otthonát”.

 

Az első alkalommal májusban rendezett verseny előtt, a vitorlázás elkötelezett híve, a Peugeot Frédi-Béni Autócentrum éves támogatási szerződést kötött a szervezőkkel és „örökbe fogadta” ezt a merőben új és merész kezdeményezést. Minden adott volt a sikerhez, ami természetesen nem is maradhatott el. Idén több mint 20 csapat, több mint 60 hajója vett részt a csapatok versengésében. Yardstick hajók részére kiírt pályafutamok esetén ezek a részvételi számok nagyon meggyőzőek, nem szabad elfelejteni, hogy ebben a műfajban nem arról van szó, hogy ad hoc jelleggel szervezett reggeli torna után, megindulnak a hajók a rajtvonal felé, majd megkerülnek még két bóját – jó esetben megússzák a bő szeles vitorlákkal való bajlódást – azután irány a kerékcsere verseny, a kaja, és az alkalmi disco. Itt a vitorlázásé a főszerep és nem utolsó sorban cél, hogy kedvet csináljon a verseny, a nyugati medencében is egyre népszerűbb pályaversenyzéshez.


Jövőre folytatódik a verseny története, érdemes lesz csapatokban Lellére látogatni és elhódítani a csapatbajnoki trófeát.

 

 

blyc - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT