Banner
Banner
Banner








Magyar csapat a Rolex Middle Sea bajnokságon PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, SEPTEMBER 27, SATURDAY 14:21

2008.09.27.

Idén másodszor nyílik arra lehetőség, hogy magyar csapat is induljon a Földközi-tenger legrangosabb vitorlás eseményén, a Rolex Middle Sea bajnokságon.

A 12 tagú Jensen-Sailing Team a magyar bajnok Frigyer Attila kapitány vezetésével október 18-án áll rajthoz Femme Fatale nevű Beneatau First 47.7 típusú, 14 méteres hajójukkal.

 

A Rolex Middle Sea bajnokság a Földközi-tenger legrangosabb vitorlás eseménye, melyet az idén 40 éves Royal Malta Yacht Club szervez évről évre. A versenyt mindig októberben szervezik, hisz a vitorlázáshoz a legkedvezőbb szelek akkor fújnak. Idén október 18-án, szombaton 11 órakor állnak rajthoz a csapatok. A verseny a Málta északi partjairól, Marsamxett kikötőből indul, és Szicília megkerülésével október 25-éig tart. A Rolex Middle Sea különlegessége, hogy a bajnokság kikötés nélkül zajlik, és annak teljes ideje alatt csak vitorlázni lehet, a hajók a motort nem használhatják.

A 12 tagú Jensen-Sailing Team legénységben több magyar bajnokot is találunk, akik számos balatoni, illetve, adriai magyar bajnokságot nyertek. A csapat több tagja 2007-ben az Év Csapatának tagja volt, megkapták a Balaton 2 Kupát, illetve Kék Szalag-osztálygyőzelmet is magukénak mondhatnak.  A legénység a Femme Fatale elnevezésű Beneatau First 47.7 típusú, 14 méter hosszú vitorlás hajóval áll rajthoz, melynek kapitánya Frigyer Attila, a TVSK elnöke, míg a hajó taktikusa Scholtz Imre sztárkormányos, hajóépítő és többszörös magyar bajnok lesz.

A Femme Fatale nevezését olyan igényes szponzorok támogatása teszi lehetővé, mint a Bock borászat, a Jensen – Lifestyle & Interior, vagy a Tisza cipő, hogy csak néhányat említsünk, akik elköteleződtek amellett, hogy tehetséges magyar sportolókat segítsenek abban, hogy komoly nemzetközi vizeken is megmérettethessék magukat, és hisznek abban, hogy a magyar csapat akár győztese is lehet a Rolex Middle Sea versenynek.

 

 

snewisport
LAST_UPDATED2
 
 
2024. 03. 29.
Ma Auguszta napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT