Banner
Banner
Banner
Véget ért a tengeri nagyhajós bajnokság PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2008, OCTOBER 09, THURSDAY 14:03

2008.10.09.

Csütörtökön véget ért Biogradban a IV. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság. A szervezők négy nap alatt hét futamot rendeztek az öt one design és az ORC osztály számára.

 

A módosított program öt pálya és két túrafutamot tett lehetővé. Egész héten a gyenge szél volt jellemző, kivéve csütörtökön amikor stabil 4-es szélben két pályaversenyt lehetett rendezni. A legrangosabb mezőnyt felvonultató Bavaria 42 match osztályban a bajnok Czégai Péter lett, megelőzve az ezüstérmes Kelemen Tamást és a bronzérmes Litkey Farkast.

 

Bavaria 46 osztályban győzött Gömbös Lóránt és csapata, míg az Elan 340-eseknél a Ziegler János, Hegyi Márton, Hercsel Erik sorrend alakult ki. A Salona 37 osztályt a verseny legidősebb kormányosa, a két olimpiát megjárt Tuss Miklós nyerte, maga mögé utasítva a Stefán Tibor és Hamrák Péter vezette csapatokat.

 

A junior bajnokság a Honda-Stabilo Junior Team címvédésével végződött. A dobogó második fokára a THE-s Samsung Mobile Junior Team állhatott fel. A bronzcsatát az utolsó napon a BYC-Ramada Junior Team nyerte megelőzve a BL Apartments & Yachtclub csapatát.

 

Az ORC osztályt a szlovák Michal Hruby nyeret és így a Magyar Bajnoki címet a másodikként értékelt Pomucz Tamás és a Fekete Sereg vihette haza. Az ORC bronz Frigyer Attilához került.

 

 

snewisport

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 02. 22.
Ma Gerzson napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT