Banner
Banner
Banner








Megsérült a Groupama 3, folytatás januárban PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, NOVEMBER 18, WEDNESDAY 07:46

2009.11.18.

A hajótest sérülése miatt november 16-án 13 órakor (CET), Franck Cammas a Groupama 3 kapitánya tájékoztatása szerint felhagytak a rekordkísérlettel.

 

35 csomós keresztszélnél a hajó hátsó merevítő hídja és az egyik úszótest között repedés keletkezett. A hajót azonnal megállították, és a sérülés felmérését követően felhagytak a rekordkísérlettel. A hajótest erősen remegett, és nem bítra volna tovább a feszített tempót. A súlyos sérülés ellenére jelentősen csökkentett sebességgel haladnak tovább, még el kell érniük az 1.700 mérföldre lévő Fokvárosba. Útjukat nehezíti a mögöttük érkező ciklon, ami elől ki kell térniük időben. Ezt követően viszont mihamarabb el szeretnék érni a dél-afrikai partokat, majd a hajót a lehető leggyorsabban visszajuttatni Franciaországba.


Franck Cammas Afrika felé vitorlázva már tervezi a következő rekordkísérletet. Amint a hajót kijavították ismét vízreszállnak. Várhatóan januárban hajóznak ki ismét Franciaországból.



snewisport
LAST_UPDATED2
 
 
2024. 05. 16.
Ma Mózes és Botond napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT