Banner
Banner
Banner








Bajnokavatás a V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 16, FRIDAY 06:40

2009.10.16.

Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság bajnokcsapatai: Bavaria 42 M osztályban az AIS S. T., Bavaria 47 C osztályban a Kész Challenger S. T., Dufour 44 osztályban a Compass Sailing Team, Salona 37 R osztályban a Weight S. T., és Sun Odyssey 32 i (utánpótlás) osztályban az SVE – Compass Junior S. T.

 

Az eredetileg tervezett 7 futamból - a rossz időjárás miatt - ötöt tudott megrendezni az V. MTNB főszervezője, az Adriatic Challenge. Az adriai tengeren zajló bajnokságon öt kategóriában lehetett megszerezni a bajnoki címet.

 

38 hajó közel 400 fős legénységgel sorakozott fel a biográd elötti tengerrészen a hét elején. A verseny első napjára tervezett túraversenyt a hirtelen lecsapó Bora miatt törölni kelett. Az időnként 50-es szél elől sokan a környező szigetek árnyékában találtak menedéket. Sajnos a második napon sem kedvezett az időjárás a vitorlázóknak. Még a helyiek is csodálkoztak, amikor a ciklon, anticiklon és a hegyekbe leesett hó miatt a térségben termikus szél alakult ki. Az É-i irányú Tramontana sebessége helyenként 50 csomó fölé emelkedett. Emiatt a második napon sem rendeztek futamot.

 

A harmadik versenynapra javult az időjárás, és sikerült három pályaversenyt megrendeznije az AC-nek. A negyedik versenynapon két futamot rendeztek. Az első egy pályaverseny volt, és végre sikerült egy érvényes túrafutamot is rendezni. Így csütörtök este öt futam alapján hírdettek bajnokot Biográdban.

 

 

Magyar bajnokok:

 

Bavaria 42 M:  AIS S. T.  -  Czégai Péter és csapata

 

Bavaria 47 C:  Kész Challenger S. T.  -  Pallay Tibor és csapata

 

Dufour 44:  Compass Sailing Team  -  Székely Antal és csapata

 

Salona 37 R:  Weight S. T. -  Gyenes Ákos és csapata

 

Sun Odyssey 32 i (utánpótlás):  SVE – Compass Junior S. T.  -  Bakóczy Róbert és csapata

 

 

 

 

mtnb - snewisport

 

 

 

 

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT