Banner
Banner
Banner








V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - 2. versenynap PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 14, WEDNESDAY 06:28

2009.10.14.

Kedden az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság  (V. MTNB) második versenynapja lett volna. Azonban a kialakult, helyi szinten is szokatlan időjárási viszontagságok miatt, a versenyzők biztonsága érdekében a vízi rendezőség pár óra várakozás után felhúzta az „A” lobogót, azaz egy másik naptári napra helyezte a második versenynapot.

 

Hétfő délután óta viharos szél fúj Biograd térségében, ezért nem sikerült futamot rendezni a tengeri bajnokság második versenynapján. Ciklon, anticiklon és a hegyekbe leesett hó miatt, termikus szél befolyásolja az időjárást, amit a helyi lakosok is ritka jelenségnek tartanak. Az É-i irányú Tramontana helyenként 50 csomó fölé emelkedik, ami veszélyeztetné a vitorlázók biztonságát. Szerda délutánra már stabilabb, megvitorlázhatóbb szelet prognosztizáltak, de jelenleg még nem tudni, hogy pálya vagy túra futamot tartanak majd a rendezők.

 

 

 

 

 

mtnb - snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT