Banner
Banner
Banner








Szombaton kezdődik az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Biogradban PDF Nyomtat Email
Írta: Balazs   
2009, OCTOBER 08, THURSDAY 07:11

2009.10.08.

Október 10-én, szombaton a hajósorsolással és átvétellel elkezdődik az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság a horvátországi Biogradban.

 

 

Bavaria 42 Match one design flotta

 

Az Adriatic Challenge (AC) szervezésében ötödik alkalommal rajtolnak el hazai vitorlázók az Adrián. A pálya- és túraversenyeken legjobban teljesítő csapat elnyeri a Magyar Tengeri Vitorlás Bajnoki címét. A verseny kírója a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), védnöke pedig Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke, a Magyar Vitorlás Szövetség társelnöke.

 

 

A versenyhét szombaton kezdődik Biográdban és Primostenben, ahol a versenyzők sorsolással jutnak hozzá a vitorlásokhoz. A Bavaria 42 Match, Bavaria 47 C, Dufour 44, Salona 37R és Sun Odessey hajók átvétele után kezdődik a felkészülés. Vasárnap lesznek a szabadedzések, majd este Biogradban rendezik a verseny hivatalos megnyitó ünnepségét.

 

A mezőny hétfő reggel 10 órakor rajtol. A versenyzők az 1. futamban egy hosszú távú navigációs túra futammal kezdenek Biograd és Kornati szigetek közötti területen.

 

Október 13-14-én a pályaversenyek zajlanak (2-6. futam), amiket Up&Down pályán rendeznek a Biograd elötti Pasman csatornában, illetve a szélviszonyoknak megfelelően a Murtersko More területen.

 

 

15-én, csütörtökön a hetedik futam ismét hosszú távú navigációs túra futam lesz Biograd és Kornati szigetek között. A versenyprogram este az ünnepélyes díjkioszóval és fogadással fejeződik be.

 

 

 

Versenykiírás:

 

 

 

 

 

snewisport

LAST_UPDATED2
 
 
2024. 04. 29.
Ma Péter napja van.

snewisport kereső

Vitorlázás

Utazási információk

on-line versenyközvetítés - LIVE tracking, & hírportál, e-mail: info snewisport hu I...I BHKE Minden jog fenntartva © All Right Reserved 2007-2020. SNEWISPORT